Thursday, 25 November 2010

Nak jadi Blogger berjaya...sapa mentor anda?

Salam buat semua.....ari ni deqdeq xtau nk tulis apa lagi....blk dr keja td trs buka laptop nih dan mula blogwalking ke blog2 otai atau 'sifu-sifu'....al-maklumlah deqdeq baru lg dlm blogging, baru mula bertatih....penat rupanya nk jadi blogger....bukan senang nak senang, ye tak....


Ok, utk kawan-kawan deqdeq yg masih baru nak blogging mcm deqdeq nih....kt sini deqdeq nak share la blog-blog yg deqdeq sempat singgah dan lepak untuk ari ni...mmg banyak sgt maklumat dan info yang korang boleh dpt....

DeQdEq senaraikan kat sini...nanti korang pun rajin2 la pegi jalan2 kt blog ni utk tambah lagi ilmu:

1) The hottest blog goes to Kak Red : http://www.redmummy.com/

Kak Red nih mmg otai la.. Best giler bila jumpa blog kak red nih....mana tak nya, celoteh dia mmg sempoi dan bersahaja je...cara penyampaian kak red dlm menulis blog best la, DeQdEq pun xtau nak describe mcm mana...mmg jatuh cinta pandang pertama la....korang leh tgk sendiri dan baca la artikel ni >>> Darlie All Shiny White.dah tu boleh tgk byk sgt kejayaan kak red ni sbg seorg blogger....bahkan blogger wanita melayu pertama....mana nak cr beb....

2) The tip top blog goes to Eyriqazz : http://www.eyriqazz.com/

Eyriqazz nih plak, pada DeQdEq mmg boleh jd tutor ke, cikgu ke atau yang sama waktu dengannya...nak tau sebab apa, sebabnya, eyriqazz pandai sangat menyampaikan maklumat kepada pembaca atau blogger mcm kita...tambahan yang baru bertatih mcm DeQdEq....cara penerangannya mmg tip top, senang untuk difahami...

3) The loveliest blog goes to Kak Jie : http://www.kujie2.com/

Kak Jie ni plak.....DeQdEq suka kat blog nih sebabnya mcm mesra pelanggan, mesra pengguna gitu....bila baca tulisan kak jie rasa mcm dekat je...wlupun baru pertama kali...kandungan dlm blog kak jie pun byk yang menarik....DeQdEq mmg tertarik sgt dgn artikel yg bertajuk >>> Wajib Baca: Nuffnang Dan Status Halal Dan Haram Blog.

4) The superb blog goes to denaihati : http://denaihati.com/

Kalau denaihati ni plak, korang kena jadikan sebagai sifu utk mcm mana korang nak jadi famous...hehhee....mana tak nya, denai hati nih tersenarai dalam Malaysia Top 1000 dan denaihati mendapat ranking no 1.....caya lah...jadi korang semua jgn lupa singgah ke blog denai hati >>>> 5 Blog Berbahasa Melayu Yang Top

Ini yang sempat DeQdEq jumpa waktu jalan-jalan ari ni.....kalau ada lagi yang menarik, DeQdEq akn kongsi lg dengan semua yer....




1 comment:

Anonymous said...

Thanks for the entry ;)


Redmummy

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...