Friday, 17 December 2010

15736 VISITOR SEMINGGU BLOG 2DAYBLOGGER.COM CONTEST(Review 2)

DeQdEq nak review salah satu tutorial yang ada dalam 2dayblogger.com. Tajuknya ialah “10 Langkah WAJIB Buat Selepas Tulis Entri Baru”.

Tutorial ni merupakan langkah atau apa yang perlu kita buat lepas dah post entry kat blog…Apa yang perlu kita buat untuk tingkatkan trafik…ok, tengok kat bawah ni yer…Ini ialah apa yang 2dayblogger.com kongsikan pada kita. Dah buat belum semua ni? Kalau belum, ari ni juga kita buat yer. Simple dan mudah, cuba pasti tak rugi…heheheh..DeQdEq pun baru je mencuba sebahagian ni, blum sempat nak buat semua lagi.

10 LANGKAH MENINGKATKAN TRAFIK BLOG

  1. Ping Entri Baru Di GengBlogger.Com
    -rasanya korang selalu ping kat sini kan?
  2. Ping Entri Baru Di Innit Nuffnang
    -Sini pun korang selalu ping kan?
  3. Share Entri Ke Facebook
    -Facebook?selalu share tak?FB pun membantu utk dptkan visitor taw.
  4. Twitt Entri Ke Twitter
    -Twitter pun boleh jugak.Kalau korang ada ramai follower lagilah bagus dan berkesan
  5. Ping Entri Di Pingler.Com
    -Pernah dengar tak pasal pingler.com ni?tempat ni mmg power nak up trafik.Cubalah.
  6. Submit Entri Ke Digg.Com
    -Pernah dengar Digg.Com??Tak pernah ke?cuba try tengok sekali.
  7. Submit Entri Ke Google Buzz
    -Google Buzz,okey jugak ping kat sini.tetapi keberkesanannya masih tak tahu.
  8. Submit Entri Ke stumbleupon
    -Korang try lah dulu.Nanti korang bagi komen..hehe
  9. Submit Ke reddit
    -Try lah dulu.
  10. Submit Ke Yahoo Buzz
    -Yahoo buzz ni menarik jugak

Kalau nak tengok selebihnya, apa lagi >>>> KLIK SINI

Jadi, demi menyahut seruan ini, DeQdEq nak kita semua pun dapat tingkatkan trafik kita sama-sama. Jadi, jom la kita join contest dari 2dayblogger.com ni..moga kita sama-sama mendapat manfaat dari contest ni.

No comments:

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...