Friday, 17 December 2010

AutoPing Entri di BlogLarian FB

Assalamualaikum...

Kepada semua penghuni rumah sewa BlogLarian, BlogLarian kini sudah ada di FaceBook dan kami akan menyediakan khidmat autoping en3 untuk anda. Anda hanya perlu membuat satu en3 dan melakukan perkara di bawah:

  1. Pastikan blog anda sudah tersenarai di BlogLarian  >>>> DONE
  2. 'Like' BlogLarian FB >>>> DONE
  3. Buat satu en3 bertajuk ' AutoPing Entri di BlogLarian FB' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda >>>> HERE IT IS
  4. Letak no rumah anda dalam BlogLarian >>>> Rumah 13
  5. Kongsikan keburukan atau kebaikan BlogLarian yang telah anda rasai >>>> Scroll down to read
  6. Komen di en3 ini berdasarkan format berikut.
    1. no. rumah
    2. link en3 anda
    3. link feed blog anda cth: http://coklatchoc4u.blogspot.com/feeds/posts/default
  7. Penyertaan di buka hingga  24/12/10
  8. Beritahu jiran anda jika berkelapangan :)
Contoh en3 yang telah autoping seperti yang ada di hujung bawah sebelah kiri di BlogLarian. Anda juga boleh berkongsi pendapat di BlogLarian FB atau berkenalan dengan ahli BlogLarian yang lain di FB.
Sumber:
Furdunesia@nline

=

=

=

Ok, DeQdEq nak kongsi pendapat DeQdEq tentang BlogLarian ni…

Keburukan:

Pada DeQdEq la, DeQdEq agak serabut skit dengan BlogLarian nih bila buka satu-satu rumah tu, ada sampai 5 blog…mudah mmg la mudah tapi DeQdEq x puas tengok skit-skit atau sekerat-sekerat je setiap blog tu….kalau nak tgk semua…kena scroll down each blog tu…DeQdEq lebih suka baca dan tengok blog keseluruhannya…besar dan puas hati skit nak baca…mata pun tak sakit sgt..hheh…

Yang lagi tak bestnya, bila buka satu-satu rumah tu, semua ahli rumah pasang lagu kat blog….mmg riuh rendah la lagu-lagu tu bercampur aduk…bingit plak rasanya…terus pangkah lagi senang….maaf la yer…klu rasa nak baca juga, DeQdEq mute kan sound laptop ni..

Tapi semua ni telah diatasi oleh admin kan…mgkn masalah2 di atas ni hanya pada permulaan BlogLarian baru dilancarkan, jadi masih belum sempat nak kemaskan…

Kebaikan:

Mmg yang paling best dari BlogLarian nih, mmg membantu sangat-sangat tambah pelawat ke blog kita…itu memang tak dapat dinafikan….wajah baru BlogLarian sekarang pun lebih cantik..sbb putih bersih…baru la tenang skit nak menjenguk BlogLarian ni.

Wajah baru ni juga telah mengatasi segala apa yang DeQdEq komen kat atas tadi….cayala, mmg BlogLarian best….

No comments:

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...