Tuesday, 7 December 2010

Dakwah Muharram @ TV3 best…

Salam Maal Hijrah buat semua…Selamat Tahun Baru 1432 Hijriah….Semoga kita lebih menghayati kedatangan Awal Muharam berbanding dengan New Year…

Saper tgk drama kat TV3 tadi…tajuk Dakwah Muharam lakonan mantap dari Aqasha, Amer Sofaz, Ahmad Tarmimi Seregar, Lydiawati, Jalalludin Hassan, Liyana jasmay dan Fouziah Gaos….Jalan cerita yg sangat menarik yang mana pengarah iaitu Erma Fatima cuba menyampaikan bahawa dakwah utk mengajak kebaikan bkn hanya perlu dilakukan di masjid. Tapi, kita kena bergerak dan berfikir dgn lebih kreatif utk menarik dan berdakwah kpd anak2 muda yg suka GIG atau konsert kerana golongan mcm nih yg belum sampai seru nak ke masjid. Kalau yg dah slalu pegi masjid tu, mmg jiwa dan hati mereka ingin mendekati Allah…jadi tak susah utk berdakwah pada golongan masjid nih….Jadi kalau nak tarik anak-anak muda yang sukakan rock…kita pun kena la jadi rock juga….wa rock beb….hehheeh (tapi bkn la bermaksud mengabaikan suruhan Allah yer)

DeQdEq masih teringat-ingat lagu dlm drama Dakwah Muharam tadi, yang Aqasha dan Amer Sofaz nyanyi kat bukit bintang tu....tajuknya Iman Dunia kot…mcm mana nak cari lagu ni yer…lagu tu sedap sgt….best….

Aqasha berjaya membawa watak Sulaiman dgn baik skali…sehinggakan DeQdEq bagaikan sudah jatuh hati pada Sulaiman..hehehehe…first time rasanya tfk Aqasha bawa watak baik mcm nih….Tahniah buat Aqasha….dan tak lupa pada Erma Fatima…pengarahan beliau mmg sgt mengkagumkan….kali terakhir DeQdEq tgk drama Karma Salina pun best juga.

erma

Tahniah Erma Fatima….

Sama-sama kita mengambil iktibar dan muhasabah diri sempena Awal Muharam nih…mari sama-sama kita tanamkan azam untuk menjadi lebih baik dari hari-hari yang lepas.

No comments:

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...