Friday, 3 December 2010

Review The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

Emmm…..ari nih baru sempat nak buat review pasal Narnia 3…mcm yg DeQdEq bgtau yang DeQdEq dpt jemputan utk tgk premier screening The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn TreaderDeQdEq dapat 2 tiket utk tgk citer nih…jadi DeQdEq taknak la lepaskan peluang nih..baru pertama kali dapat tiket free mcm nih….

P1010994 P1010993

Disebabkan DeQdEq lambat sampai..DeQdEq dapat tempat line ketiga dari skrin…mmg depan sgt lah…tp nak buat mcm mana kan…dah sapa suruh datang lambat..hehehhe…tapi DeQdEq ttp enjoy tgk Narnia 3 nih…

Mmg waktu sampai tu dah ramai sangat orang kat GSC Mid Valley…kat luar sblm nak masuk pawagam, ada diorang buat game mcm puzzle dan juga memanah. Saper yang berjaya boleh dapat poster utk Narnia 3. Yang bestnya boleh amik gambar free….Diorang guna palaroid camera…yang terus keluar gambar dari camera tuh..hehehhe

P1011019

Ni la gambarnya…kecik je pun….tapi ok what…sebab free…DeQdEq ingat kan kena bayar…

 Narnia

DeQdEq tak penah tgk pun Narnia sebelum nih..xtau la ada kaitan atau sambungan dari Narnia yg sebelum nih…Tapi dr apa yg deQdEq tgk Narnia 3 nih, mmg best je…kisah mengenai Lucy dan Edmund yang kembali ke dunia Narnia demi membantu Raja Narnia yang handsome itu, deQdEq lupa plak nama Raja tu…mereka kena mencari 7 bilah pedang milik 7 orang pahlawan yang tak pulang2….perjalanan atau pengembaraan mereka sangat menarik..macam2 yang berlaku….Watak sepupu kepada Lucy dan Edmund iaitu Eutace mmg kelakar…juga watak tikus yg bleh bercakap tu..Reepurcheep klu x silap nama dia. Ok, korang enjoy trailer Narnia ni….

Terdapat banyak sgt pengajaran atau moral daripada cerita nih….Antara yang masih terpahat dalam hati DeQdEq adalah kata-kata Reepurcheep kepada Eutace….” Extraordinary thing only happen to extraordinary people”…yang selebihnya DeQdEq x ingat…tapi kata-kata nih membawa maksud yang sgt mendalam….

Jadi, korang jangan lupa pegi tgk ok citer nih…Really enjoy it…

No comments:

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...