Thursday, 24 November 2011

Malukah Kita Untuk Bercakap dalam Bahasa Melayu?

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

Selamanya…selamanya….selamanya….Harimau Malaya…..tiba-tiba pulak..heheheh…..mood Harimau Malaya masih berbaki selepas kita menang pingat emas di Sukan Sea lepas….walaupun kalah dengan Syria, DeQdEq tetap berbangga menjadi Rakyat Malaysia.

Lama rasanya DeQdEq tidak menulis di blog ni….Tuntutan kerja,menyebabkan minat untuk menulis ni terbatas. Namun, pada hari ini, DeQdEq terasa untuk menulis dan meluahkan perasaan di hati.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baru tadi, DeQdEq pulang dari satu majlis jaringan perniagaan yang dianjurkan oleh kumpulan usahawan Melayu kebanyakannya.

Bila dalam majlis tadi, DeQdEq terfikir….kenapa pengerusi majlis dan penganjur menggunakan Bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar,manakala pembantu mereka pun bercakap menggunakan Bahasa Inggeris rojak dengan Bahasa Melayu.

 

Memang DeQdEq tak nafikan Bahasa Inggeris adalah Bahasa antarabangsa, tapi dalam majlis tadi, rasanya lebih hebat kalau kita bangsa Melayu memartabatkan Bahasa Melayu kita. Apa salahnya menggunakan Bahasa Melayu sebagai bahasa pengantar.

Apa, malu sangatkah untuk kita berbahasa Melayu. Apa rendah sangatkah martabat kita bila kita bercakap dalam Bahasa Melayu.

 

DeQdEq sendiri pun selalu teragak-agak dalam menggunakan Bahasa Melayu ni.Tambah-tambah bila berurusan dengan pelanggan samada melalui telefon atau bersemuka.

Sebolehnya DeQdEq nak guna Bahasa Melayu, tapi bila pelanggan dah mula ‘speaking’, jadi kenalah DeQdEq ikut rentak mereka….

 

Cuma rasa hati ni, apa kita bangsa Melayu sendiri MALU untuk menggunakan Bahasa Melayu? Jadi, sia-sia usaha kerajaan untuk memartabatkan Bahasa Melayu ini. Kenapa masyarakat Jepun boleh berjaya dan berbangga dengan Bahasa mereka?

Ini bukanlah kempen menggunakan Bahasa Melayu dari DeQdEq, cuma luahan perasaan saja….

 

sketsa bahasa melayu

Tuesday, 18 October 2011

BE THE MOVEMENT Charity Walk in support of World Hunger Relief 2011

 

Assalamualaikum dan selamat malam,

Dah lama sangat DeQdEq tak update blog ni…..tapi malam ini DeQdEq rasa nak sangat update dan berkongsi perkara yang pada DeQdEq sangat-sangat menarik.

DeQdEq nak menyeru dan mengajak pembaca-pembaca blog DeQdEq yang sudi singgah untuk sama-sama kita sertai program ini: BE THE MOVEMENT Charity Walk in support of World Hunger Relief 2011, anjuran KFC/Pizza Hut dan banyak lagi yang akan diadakan pada 29 Oktober 2011 di Putrajaya.

 

world hunger

 

Anda boleh mendaftarkan diri di outlet-outlet KFC terpilih atau di www.hooha.asia

DeQdEq  dah pun daftarkan diri dan berikut emel pengesahan.

 

cats

Saturday, 3 September 2011

Jawatan Kosong: Pembantu Peribadi (PA) Diperlukan Segera di Seksyen 7, Shah Alam

 

Jawatan:

Pembantu Peribadi merangkap Personal Organizer

Kekosongan: 1 orang

Kemasukan segera

Lokasi: Seksyen 7, Shah Alam

Kelayakan:

Perempuan
Positif
Jujur
Amanah
Tanggungjawab
Rajin
Berdikari
Mempunyai daya inisiatif sendiri
Mempunyai daya saing yang tinggi


Gaji:
3 bulan pertama: RM 800 + bonus inisiatif
bulan ke-4 dan seterusnya: RM 1,200 + bonus inisiatif


Berminat? atau ada pertanyaan


Boleh hubungi:


Diyana
H/P: 019 2817763
email: diyanayaccob_cwa@yahoo.co.uk

 

P/S: kawan-kawan blogger…tolong sebarkan ye….DeQdEq memang perlukan seorang pembantu yang boleh bekerja tetap skrg ni. Jadi, harap dapat tolong sebarkan….terima kasih

Friday, 19 August 2011

Berbuka Puasa dengan Artis dan Selebriti (II)

 

Assalamualaikum dan selamat sejahtera…

 

Di sini DeQdEq ingin kongsikan kenangan ketika Majlis Berbuka Puasa bersama Dr Azizan dan Alumni.

 

SAM_0338

Bersama Dr Azizan juga mentor kepada ramai jutawan dan bakal jutawan

 

SAM_0341

Bersama Afdlin dan Pak Husein (penulis buku terkenal)

 

   SAM_0342

Bersama Rashidi Ishak

 

SAM_0344

Bersama Vanidah Imran

 

SAM_0348

Berbuka Puasa dengan Artis dan Selebriti (I)

 

Ini pula DeQdEq kongsikan kenangan berbuka puasa dengan kawan DeQdEq di Intekma Resort, Shah Alam. Dengan hanya RM47 untuk dewasa, kita boleh nikmati lebih dari 50 hidangan.

Memang tak termakan semuanya….tapi enjoy sangat sebab dapat luangkan masa dengan kawan di tepi kolam renang lagi….siap dihiburkan oleh Rosma AF 1….

 

Rosma sangat comel dan kurus je…jeles tul tengok Rosma kurus dan cantik sangat…Sepanjang Ramadhan 2011 ni memang Rosma akan membuat persembahan di Intekma Resort.

Solat terawih berjemaah pun ada juga…..jadi jangan risau untuk solat terawih ye…

 

 SAM_0367

Khai, Rosma dan Sahri mendendangkan lagu Raya baru mereka yang bertajuk Aidilfitri Mulia….Lagu yang rancak dan sedap didengar…..I Likeeee…

 

SAM_0380

Dapat bergambar dengan Rosma di atas pentas lepas berduet dengan Rosma lagu Selamat Hari Raya nyanyian Saloma…

Tak sangka plak dalam ramai-ramai Rosma ajak DeQdEq siap pegang dan tarik tangan ke pentas untuk nyanyi dengan dia….hhuhuhuu…Apa-apa pun memang menjadi kenangan buat DeQdEq…

Rosma memang peramah dan pandai berceloteh….

Sebagai hadiah sebab sudi naik ke pentas, Rosma hadiahkan DeQdEq CD lagu Raya…terima kasih Rosma

 

 SAM_0382

Bergambar selepas minta tandatangan…

 

 SAM_0383

 

SAM_0385

Terima kasih untuk CD Lagu Raya ni…

 

CD bertajuk Lebaran Illahi Aidilfitri memuatkan 6 buah lagu iaitu 4 lagu baru dan 2 lagu lama yang diberi nafas baru iaitu Dendang Perantau dan Hari Raya Bahagia.

 

Manakala 4 lagu terbaru ialah:

1) Aidilfitri Mulia (ini yang Khai, Rosma dan Sahri nyanyi waktu DeQdEq berbuka kt Intekma)

2) Gemersik Illahi

3) Gembira Di Hari Raya

4) Hari Raya Bersama

Juga turut serta penampilan khas Cikgu Siti Hajar di dalam Album ini.

 

Jadi, kepada yang nak beramah mesra dengan Rosma, boleh la berbuka puasa di Intekma Resort…..Rosma tak sombong, memang baik dan mesra sangat.

Jangan lupa KLIK fanpage Khai & Rosma kat SINI

 

SELAMAT BERBUKA SEMUA DAN SELAMAT HARI RAYA…..

 

Wednesday, 17 August 2011

Salam Nuzul Al-Quran

Assalamualaikum dan selamat pagi, Salam Ramadhan dan Salam Nuzul Al-Quran

Sekejap saja masa berlalu, dah masuk hari ke-17 kita berpuasa….Alhamdulilllah kerana Allah masih memberi peluang untuk diri ini masih bernafas di muka bumi ini….masih diberi peluang untuk sujud dan beribadat kepada-MU…

Hari demi hari berlalu, bulan demi bulan berlalu dan tahun demi tahun berlalu…umur juga makin meningkat…namun berapa banyak amal yang kita ada…berapa banyak pula dosa yang telah kita lakukan…Ya Allah, ampuni dosa-dosa ku ini…

 

Sepatutnya di bulan Ramadhan ini, lebih banyak amal yang kita lakukan….tapi malu diri ini….separuh bulan telah berlalu, aku masih belum khatam membaca Al-Quran….huhuhuhuu…betapa lemahnya diriku ini Ya Allah…

Ampunkan aku andai aku lalai dan alpa dengan segala suruhan mu Ya Allah…sesungguhnya aku ingin menjadi sebahagian dari hamba-hamba-Mu yang di redhai walaupun hanya sekadar di Syurga-Mu yang paling bawah.

 

Terima kasih Ya Allah untuk segala nikmat dan rezeki yang Engkau berikan…jadikan aku hamba-Mu yang bersyukur dan sentiasa menggunakan nikmat yang Engkau berikan ini untuk menambah nilai hidupku, keluargaku dan orang-orang yang memerlukan….

AMINNNNNNNNN

Monday, 8 August 2011

101 Impianku

Assalamualaikum,

Entry ini ditulis khas sebagai menyiapkan assignment Dr Azizan sewaktu DeQdEq menghadiri seminar Intensif Mentor Kekayaan & Kejayaan (IMKK) pada 29,30 dan 31 Julai lepas di Wisma MCA.

Seminar 3 hari yang sangat hebat, hanya yang hadir mampu merasai kelebihan seminar IMKK ni…memang sangat membantu untuk kita mengubah hidup.

Pada hari terakhir, Dr Azizan telah berikan assignment kepada semua peserta yang mana kami perlu menyenaraikan 101 impian. Kerana kejayaan itu bermula dengan impian. Masih ingat lagi dengan entri DeQdEq tentang Jangan takut untuk punyai IMPIAN BESAR…kerana…

 

Bukan mudah untuk DeQdEq senaraikan semua impian ni…memang betul kata Dr Azizan bahawa bila dah cuba senaraikan impian ni baru kita tahu betapa kita miskin dengan impian. Baru impian yang ke 20, DeQdEq dah merasa buntu…apa lagi impian yang aku ada….apa lagi yang aku ingin capai? Apa lagi yang aku boleh lakukan untuk menambah nilai pada orang lain.

 

Berikut DeQdEq senaraikan 101 impian DeQdEq, insyaAllah semua impian ini pasti dapat dilaksanakan jika yakin dengan Allah dan juga usaha yang tak pernah lekang.

 

Dari skop kerjaya:

1) Mendapat 2 tiket untuk Premier Club 2012 (Double Qualifier) = berjaya mencapai target 4,500,000 point

2) Beli 1 tiket ekstra untuk Ayah ikut sama ke percutian bagi Premier Club 2012

3) Million Dolar Producer (MDP) setiap bulan bermula Ogos 2011

4) Naik pangkat sebagai Agency Manager (AM) pada Disember 2013

5) Mempunyai anak didik sepenuh masa seramai 20 orang yang komited sebagai Ejen CWA

6) Naik pangkat sebagai Group Agency Manager (GAM) pada Disember 2014

7) Mempunyai syarikat sendiri yang pertama

8) Buka agency di Sungai Petani, Kedah

9) Mencapai target dan menjadi qualifier setiap tahun bermula tahun 2011

10) Tersenarai sebagai salah seorang di dinding Hall of Fame CWA

11) Mempunyai seorang pembantu peribadi sepenuh masa

12) Mempunyai sebuah laptop baru

13) Mempunyai sebuah komputer di pejabat

 

Dari skop kehidupan:

14) Berkahwin pada Disember 2012

15) Mempunyai seorang suami yang soleh, penyayang dan dapat membimbing isteri dan anak-anak ke jalan Allah

16) Mempunyai 6 orang anak yang soleh dan solehah

17) Mempunyai sebuah BMW 528i M Sport berwarna merah metallic

18) Mempunyai telefon Blackberry baru

19) Mempunyai sebuah Blackberry Playbook

20) Mempunyai sebuah iPad 2

21) Mempunyai gelang tangan emas

22) Mempunyai beg tangan Coach

23) Mempunyai koleksi beg LV

24) Mempunyai koleksi barangan AIGNER

25) Mempunyai koleksi barangan Mont Blanc

26) Mempunyai jam tangan ROLEX

27) Berjaya menurunkan berat badan dan kekalkan berat badan 55kg

28) Hidup sihat, cantik dan langsing

29) Mendapatkan rawatan rambut gugur dan rambut kembali lebat dan hitam

30) Mendapat 2 tiket ke Konsert Westlife pada 7 Oktober 2011 (tempat duduk paling depan pentas)

31) Mempunyai kamera DSLR

32) Menukar tayar dan rim kereta CLK (my cute little kancil)

33) Mengecat CLK dengan warna pink

34) Memasang filem penapis haba (tinted) pada CLK

35) Mempunyai pelatih kecergasan peribadi

36) Mempunyai konsultan imej, designer dan tukang jahit peribadi

37) Mempunyai doktor peribadi dan keluarga

38) Mempunyai doktor gigi peribadi dan keluarga

39) Berjaya menguasai tajwid dan memperbetulkan bacaan Al-Quran

40) Sentiasa menghadiri majlis ilmu untuk mempelajari ilmu fekah, tauhid dan lain-lain

41) Mempunyai yatch peribadi

42) Mempelajari scuba diving

43) Mencuba Sky Diving

44) Melakukan bungee jumping

45) Belajar memanah

46) Belajar menembak

47) Belajar menunggang kuda

48) Mempelajari dan fasih bercakap Bahasa Mandarin

49) Mempunyai banglo di Sungai Petani

50) Mempunyai banglo mewah dilengkapi kolam renang

51) Mempunyai banglo mewah dengan 8 bilik tidur, 5 bilik air, bilik solat, perpustakaan mini, gym mini dan pejabat mini di Shah Alam.

52) Mempunyai banglo percutian di Cameron Highland

53) Mempunyai banglo percutian di Langkawi

54) Mempunyai banglo rehat di Janda Baik

55) Mempunyai ladang buah-buahan seluas 60 ekar

56) Menjadi ahli kepada kelab-kelab mewah

57) Menjadi ahli di hotel-hotel mewah

58) Meluangkan masa seminggu sekali di spa & salon

59) Mempunyai rangkaian rumah sewa

60) Membuka pusat penjagaan kucing-kucing terbiar dilengkapi dengan doktor dan alat perubatan yang lengkap.

61) Menyambung pelajaran dan berjaya mendapatkan Master & PhD dalam bisnes, kewangan, psikologi dan human behaviour.

62) Menunaikan haji pada umur 30 tahun

63) Mempunyai kereta Bentley berserta pemandu yang bertauliah, cekap, beriman, jujur dan amanah.

64) Bercuti menaiki cruize

65) Bercuti bersama suami ke Kepulauan Sabah

 

Dari skop kewangan:

66) Menjadi jutawan bila mencecah umur 30 tahun ( tahun 2015)

67) Mempunyai simpanan wang tunai RM 1,000,000 pada umur 30 tahun

68) Memegang polisi takaful bernilai RM 5,000,000

69) Mempunyai simpanan emas bernilai RM 500,000 pada umur 30 tahun

70) Menjana pendapatan RM 100,000 sebulan melalui syarikat pertama.

  

Dari skop menambah nilai kepada keluarga dan orang lain:

71) Mengubahsuai rumah mak ayah

72) Memasang lantai kayu lamina di rumah mak ayah

73) Memasang langsir baru untuk rumah mak ayah

74) Membeli TV LCD 42” untuk rumah mak ayah

75) Memasang pendingin hawa baru di rumah mak ayah

76) Mengerjakan Umrah bersama mak ayah pada Mac 2012

77) Duit belanja persekolahan untuk anak-anak sedara kesayangan setiap tahun

78) Bercuti bersama mak ayah, abang dan isterinya juga anak-anak sedara di kampung ke Hong Kong Disneyland

79) Membina rumah kayu yang cantik sebagai homestay untuk ayah.

80) Mengupah pembantu rumah Melayu yang beriman, jujur dan amanah di rumah mak ayah

81) Menghadiahkan Mercedes S-class untuk mak ayah berserta seorang pemandu yang bertauliah, cekap,beriman, jujur dan amanah.

82) Kembara ke Eropah bersama keluarga menaiki caravan

83) Menjadi seorang motivator & kaunselor yang berjaya memberi semangat kepada orang ramai

84) Menjadi sukarelawan

85) Membina masjid

86) Membina madrasah

87) Membantu golongan berpendapatan rendah/ miskin untuk bebas hutang dan hidup kaya dan berjaya

88) Menganjurkan Klinik Bijak Wang untuk semua golongan ( dari peringkat kanak-kanak, remaja, belia dan dewasa)

89) Membina bisnes keluarga

90) Menjadi penulis dan melahirkan buku motivasi dll

91) Mempunyai rancangan bual bicara sendiri

92) Muncul di kaca TV dan radio

93) Penulis dalam ruangan majalah

94) Muncul di muka hadapan majalah terkenal

 

Lain-lain:

95) Menghadiahkan Toyota Alphard kepada suami

96) Membantu suami dalam pengusahaan bengkel mengecat kereta bertaraf 5 bintang

97) Menikmati makan malam bersama suami di restoran mewah seminggu sekali

98) Meluangkan dan menghabiskan masa berdua bersama suami di hotel/ resort seminggu sekali

99) Mempunyai kilang dan menghasilkan makanan halal yang digemari ramai

100) Berjaya membantu dan melahirkan lebih ramai bangsa Melayu yang kaya dan berjaya di dunia dan akhirat

101) Menyara ramai anak yatim/ anak terbuang dan lain

102) …..

103) …..

104) InsyaAllah akan ada lebih banyak impian

 

 

Alhamdulillah…siap juga akhirnya…semoga dipermudahkan jalan oleh Yang Maha Kuasa….aminnnn

Thursday, 28 July 2011

Semangat menyokong HARIMAU MALAYA

 

Assalamualaikum dan salam Harimau Malaya….lebih bola daripada biasa….

 

Walaupun tak dapat nak saksikan perlawanan Malaysia menentang Singapura di Stadium Nasional Bukit Jalil malam ni…DeQdEq tetap berkobar-kobar untuk menyokong pasukan Harimau Malaya kita…

Harimau kasi baham itu singa malam ini….AUUUUUMMMMMMMMMMMM

Sebagai tanda sokongan DeQdEq dah tukar gambar profile facebook ke gambar harimau malaya….

 

Apa lagi jom kita sokong harimau malaya walau dalam apa keadaan sekali pun…kerana sokongan kuat dari kita mampu menggetarkan jiwa pasukan singa…

 

Semoga Harimau Malaya dapat menumpaskan singa….

Tuesday, 19 July 2011

BENARKAH | Wanita Malaysia TERTEKAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

Seperti biasa pagi-pagi DeQdEq akan dengar HOT FM AM KREW…memang sejak berapa tahun lepas lagi DeQdEq layan Hot FM AM Krew ni sebab suka sangat dengar celoteh si Fafau dan Faizal Ismail….dari berdua dah jadi bertiga, sekarang ni dah berempat pun termasuk AG dan si Usop Wilcha tu…

Topik pagi ni diorang bincangkan pasal Wanita Malaysia berada di tangga 16 yang paling tertekan di seluruh dunia…..

Apakah perlu dibanggakan ranking untuk ini…kalau ranking pasukan bola sepak Malaysia kita berada di tangga 16 untuk peringkat dunia memang sangat membanggakan…

Tapi ini sebab TERTEKAN?

 

Emmmm…..apa kata wanita?

Memang kita semua ni penuh dengan masalah ke sampaikan tertekan?

 

 

Sebab tu la sekarang ni timbul macam-macam penyakit kan….

Jadi apa kata sekali sekala anda berikan masa untuk diri berehat. Pasangan atau suami juga perlu beri peluang kepada isteri untuk berehat dan manjakan diri mereka.

Contoh paling mudah, luangkan masa ke spa untuk diurut…pasti segala penat lelah badan akan dapat dileraikan….

 

Tak semestinya perlu duit banyak untuk semua ni….apa kata cuba INI….pasti anda akan lebih tenang dan sihat…

Selain itu jangan lupa jaga pemakanan dan kesihatan. Bersenam untuk memastikan kesihatan kita….Hidup sihat, hidup ceria…..

Sunday, 17 July 2011

Alhamdulillah…dah dapat seorang protoge

 

Assalamualaikum dan selamat sejahtera…

Ini bukan pasal mentor ye….tapi korang masih ingat lagi tak entri DeQdEq pasal nak cari protoge?

Alaa…..pasal entri ni….Perhatian!!! Peluang Pekerjaan | Siapa yang ingin menjadi PROTOGE DeQdEq…

 

Alhamdulillah…kini secara rasminya DeQdEq sudah punyai seorang protoge….dan insyaAllah, seorang lagi bakal secara rasminya menjadi seorang lagi protoge DeQdEq hari khamis ni…

Semoga dengan ini, DeQdEq dapat merealisasikan impian mereka untuk punyai pendapatan 5 angka dan semoga impian DeQdEq untuk melahirkan lebih ramai lagi insan yang berjaya di dunia dan akhirat dipermudahkan, insyaAllah…..

 

CIMB Wealth Advisors

 

“ If u have any friends/relatives who are looking for a great career, fulltime or part-time; become a Financial Advisors with CIMB Wealth Advisors, please recommend to me.... Great income renumeration, holidays & recognition! “

 

 

Jadi, kepada yang berminat boleh hubungi DeQdEq:

Nurdiyana Yaccob
Agency Supervisor

 

CIMB WEALTH ADVISORS BERHAD

Alamat pejabat: NO 22A, JALAN KRISTAL J7/J, SEKSYEN 7 40000 SHAH ALAM, SELANGOR
email: diyanayaccob_cwa@yahoo.co.uk
website: solusikewangan.blogspot.com
h/p: 019-281 7763

Monday, 11 July 2011

Utusan Malaysia | Tajuk Berita mana yang lebih HANGAT atau mendapat sambutan

 

 

utusan

DeQdEq tertarik pula bila tengok keratan akhbar Utusan Malaysia hari ini (11 Julai 2011)…Yelah, sekarang kan tengah panas lagi pasal BERSIH….

 

Tajuk mana yang lebih HANGAT dan PANAS?

Tajuk yang paling BESAR ke?

 

Tajuk pasal SAMAN-MENYAMAN ke?

 

atau

Tajuk mengenai SITI NURHALIZA nak sambung belajar….heheheheh

 

atau ada yang suka nak baca UTUSAN MALAYSIA ni sebab SENYUM KAMBING tu….

 

Kalau tanya DeQdEq…tentunya pasal SITI NURHALIZA…hehehehe….biasala pasal artis dan gosip lagi best…

 

 

Friday, 8 July 2011

My First Baby

 

My baby…bila akan dapat ku peluk dirimu dalam dakapanku dan mencium wajahmu…

Sesungguhnya aku terlalu rindukan dirimu..

Tapi bukan senang untuk aku mendapatkanmu…bukan sehari dua terus boleh dapat…

 

Berbulan-bulan lamanya aku perlu bersabar dan berusaha sehingga tiba masanya untuk aku dan engkau bertemu dan bertentang mata.

Kita akan hidup bersama…akan ku jaga dan belai dirimu sebaik mungkin….

 

Tak sabarnya rasanya untuk menantikan masa itu…mungkinkah Oktober, November atau Disember…Ku harapkan semoga pada Oktober kita sudah dapat bertemu….aminnnn

 

 

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

 

sonata

 

 

 

newhyundaisonata.jpg

 

Inilah my first baby ataupun salah satu harta karun yang DeQdEq cari…..semoga semuanya dipermudahkan.

Semoga dimurahkan rezeki….dan semoga dapat ku miliki dirimu…Hyundai Sonata YF….

 

 

“Entry ini ditulis untuk cabaran #1 iPad MySuperKids yang direviu oleh Amyz

 

 

Wednesday, 6 July 2011

Pelancaran Album DEWA – jemputan khas dari Ning Baizura

Lagi berita gembira dan menarik….

DeQdEq dapat jemputan dari Ning Baizura untuk menghadiri pelancaran Album terbaru beliau iaitu ‘DEWA’. Ning Baizura personally jemput DeQdEq ok….

Bukan DeQdEq sorang la…tapi lagi 3 blogger yang mana kami sama-sama dapat special session dengan Ning Baizura di Nuffnang

ning 2

 

DeQdEq sebenarnya tak perasan pun yang Ning Baizura jemput melalui twitter….sebabnya Ning Baizura tersalah taip nama @deqdeq…patutnya @deqdeq_cwa…jadi tweet tu tak keluar dalam timeline DeQdEq..

Tapi mujur DD masukkan dalam entri dia pagi ni Dewa Album Launch - Invites From Ning Baizura…kalau tak DeQdEq pun tak tau.

 

Jadi, DeQdEq pun membalas tweet Ning Baizura…DeQdEq nak confirm masih boleh pergi tak…

ning 

Dan akhirnya….CONFIRMED….

Thanx to @NingDalton

 

Detail about DEWA Album Launch at Zouk KL

* 1st 200 fans will get 1 soft drink. Free admission.


Date: July 8 2011
Time: 19:00
Venue: ZOUK, KL

 

Jadi…kalau korang semua nak datang pun boleh….Jom ramai-ramai kita kasi gegar dan sokongan pada Ning Baizura…

Kepada yang belum dapatkan lagi Album DEWA ni…sila dapatkan segera…

Lagu-lagu dalam DEWA ni sangat fresh….memang sedap untuk menjadi halwa telinga anda…

 

Apa yang dapat DeQdEq simpulkan dari DEWA….DEWA umpama satu perjalanan perasaan…dari lagu pertama hingga terakhir…DeQdEq dapat rasakan ada perasaan atau emosi yang berhubung dari satu lagu ke satu lagu yang lain.

Kalau nak tau…apa tunggu lagi Dapatkan Album DEWA sekarang.

 

Akhir sekali…kalau berminat boleh juga join Ning’s Secret Project

BE pertama selepas cash out duit Nuffnang dari Maxis Hotlink I-Channel

 

Assalamualaikum dan selamat pagi…

Tak ada apa nak diceritakan sangat…cuma nak berterima kasih pada Nuffnang dan juga Maxis Hotlink I-Channel sebab bagi lagi peluang untuk blog DeQdEq mendapat BE…

Dan pertama kalinya juga DeQdEq dapat BE selepas pertama kali cashout duit Nuffnang ni…yang lagi best, ini kali pertama Nuffnang bagi BE untuk Leader Board…yang kat atas blog tu…selalunya BE DeQdEq dapat Large Rectangle

Betul-betul bawah header….mungkin lepas DeQdEq tukar template…..Nuffnang baru rasa sesuai nak letak iklan kot

 

 new BE

 new BE 1

Earning tak banyak mana pun la yang DeQdEq dapat…..hehehehehh

 

Inilah BE terbaru kat blog DeQdEq….ada game TOP UP ADVENTURE…boleh la tengok nanti ok….

new BE 4

 

new BE 2

 

Thursday, 30 June 2011

PR 4 | Betul ke ni Page Rank blog DeQdEq?

 

Assalamualaikum dan selamat pagi,

 

Malam tadi sempat DeQdEq blogwalking dan jalan-jalan ke blog kawan-kawan yang dah lama DeQdEq tak jengah..

 

Dalam beberapa blog yang DeQdEq singgah, ada yang bercerita tentang Page Rank…DeQdEq memang tak pandai pasal Page Rank ni semua.

Apa yang DeQdEq tau, kalau Page Rank tinggi tu bagus…bagus sebab apa, DeQdEq tak tau….tak habis lagi belajar pasal ni…heheheh

 

Sebab ada masa, DeQdEq pun saja-saja la check Page Rank blog DeQdEq yang dah lebih 2 minggu bersawang sebab sibuk kebelakangan ni…

DeQdEq terkejut sangat bila tengok Page Rank blog DeQdEq ni…BETUL KE? Sebelum ni, dah lama juga la DeQdEq semak….Page Rank blog DeQdEq adalah PR 0….

Tapi kini……..tengok la sendiri ye…

 

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

pagerank

Ini menggunakan http://www.prchecker.info/

 

rank 

Ini pula DeQdEq nak double check sebab macam tak percaya je…..DeQdEq guna pula http://www.rankchecker.com/pagerank-checker/

 

Hasilnya tetap sama….apakah ini satu kejayaan? DeQdEq pun tak pasti…

Apa yang DeQdEq pasti Alexa Rank blog DeQdEq makin lama dah makin jatuh…..huhuhuuu….ini semua sebab dah jarang update blog…jadi trafik pun jatuh….

I like this…kantoi..

 

DeQdEq suka la dengan lagu nih…mula-mula dengar kat blog mana tah, tuan blog tu guna jadi background music..rasa macam menarik dengan lirik dan lagu dia. Simple tapi catchy gitu.

 

Ada sekali tu…Eyriqazz ada tulis entri bertajuk Semalam I Call U, U tak answer, apa lagi DeQdEq pun klik la kan…sebab tertarik dengan tajuk tu…Bila dah baca. DeQdEq pun dapat tau siapa yang nyanyikan lagu nih…Tajuknya ialah Kantoi..

Kalau nak tengok versi Eyriqazz pun boleh juga…KLIK SINI

 

Bila dah tau penyanyi lagu “Kantoi” ni..Zee Avi…DeQdeq pun terus la search kat youtube….

Jadi dapat la video ni…..enjoy yer….

 

Wednesday, 29 June 2011

Wordless Wednesday? Apa ni?

 

 

Wordless Wednesday

 

Apakah ini?

DeQdEq dah lama tak online…..bila online sejak akhir-akhir ni, setiap hari rabu mesti jumpa entri Wordless Wednesday.

Apakah sebenarnya Wordless Wednesday ni?

Tolong bagitau DeQdEq boleh?

Ipad dari mysuperkids | Kini Cabaran Bermula

 

Assalamualaikum dan selamat petang…

Hari ni DeQdEq mendapat kunjungan dari Mommy Fara. Rajin betul Mommy Fara ni sebab dia tolong update dan ingatkan semua peserta contest ipad Mysuperkids ni tentang cabaran yang telah bermula.

Kalau tak, DeQdEq pun tak tau…dah la memang jarang online lagi sekarang ni…

 

Bila DeQdEq menjenguk blog Mommy Lyna iaitu empunya blog yang akan menghadiahkan ipad kepada pemenang cabaran ni, DeQdEq tengok DeQdEq dah disenaraikan dalam Kumpulan D.

Berikut adalah ahli kumpulan D…

 

KUMPULAN D:

  1. Fara -  saya mahu menjadi tabah setabah mommylina dari blog mysuperkids...
  2. Ieda - SAYA MAHU.....DARI BLOG......
  3. Mymmy1511 - Saya mahu ilmu mengenai pendidikan awal kanak-kanak dan keibubapaan dari blog Babylicious dan menang iPad dari blog MySuperKids.
  4. Fadil - Saya Mahu Menyedut Dari Blog syoknya-download
  5. Atoyissan - saya mahu SEMUA ORANG TAHU YANG MAMA PON MAMPU MENGGENGGAM SEGULUNG PHD dari blog ATOYIS-SAN
  6. DeQDeQ - Saya mahu iPad dari blog MySuperKids
  7. Rozilah Arib @ Arif - “Saya Mahu iPad Dari Blog MySuperKids”
  8. Ayah Iman - Saya Mahu iPad Dari Blog IbuCergas.com
  9. Sikulat -  “Saya Mahu Menjana Pendapatan Tambahan Dari Blog sikuLatLife ini” – Part 3
  10. AitotYati – Saya Mahu Jelaskan Kenapa Saya Tidak Follw Blog Ben Ashaari Lagi

 

Kepada semua peserta…apa lagi…cepat mulakan perjuangan anda

Tuesday, 21 June 2011

TIPS: Bagaimana untuk BERJAYA dan BAHAGIA

 

 

Assalamualaikum dan selamat sejahtera….

Bertemu juga kita akhirnya setelah sekian lama DeQdEq tak berkesempatan update blog ni.

Di kesempatan ini, DeQdEq ingin berkongsi satu TIPS yang tidak ada nilainya andai semua orang amalkan TIPS ini pasti DUNIA akan berubah.

 

Untuk mengubah keadaan sekeliling mahupun dunia, kita yang perlu berubah dulu….Tapi bagaimana?

Nak tahu caranya…Scroll ke bawah dan hayati lah sebaik-baiknya mesej yang cuba disampaikan melalui video ini.

 

|

|

|


|


|


|


|


|


|


|


|


|


|

|

|


|


|


|


|


|


|


|


|


|

|

 

 

 

 
 

Rahsia ini telah dikongsikan oleh Dr Azizan di Page Alumni atau Bakal Alumni Program Dr.Azizan Osman di Facebook pagi tadi.

Monday, 13 June 2011

Kenangan Terindah bersama Nuffnang dan Ning Baizura

 

Hai semua….hari ini DeQdEq rasa sangat-sangat gembira….

Ingat lagi tak entri Bakal bersua muka dengan Ning Baizura

Dan pada hari ini…..detik pukul 11 pagi lebih sikit la…sebab DeQdEq sampai lambat skit….DeQdEq sudah bersua muka dengan Ning Baizura….

 

Lagi yang DeQdEq tak dapat lupakan kenangan terindah hari ini…DeQdEq dapat jumpa blogger lain yang hebat-hebat macam isaac tan, DD Fabulous dan zaid

Kami berempat la Nuffnanger yang bertuah untuk berjumpa Kak Ning Baizura…..Yang lain sila jeles k…hehhehe…just kidding ye….

DeQdEq sangat-sangat berterima kasih pada Nuffnang sebab beri peluang ni pada DeQdEq

 

P1011336

Ini antara gambar yang sempat dirakamkan tadi…..(muka DeQdEq dah macam tepung gomak plak nampaknya…putih semcam ja…padahal orangnya tak putih mana pun..huhuhuhu)

 

Kami semua dapat Album terbaru Ning Baizura yang bertajuk ‘DEWA”…..siap tandatangan Kak Ning lagi….eksklusif dari Kak Ning…Thanx kak Ning….

 

Ok, nanti DeQdEq akan cerita lagi pasal album DEWA dan lagu-lagu yang terdapat dalam album DEWA ni juga gambar-gambar lain yang sempat DeQdEq rakamkan untuk tatapan pengunjung blog DeQdEq.

 

pssstttt…….Kak Ning pun nak jadi blogger juga lepas ni…..

 

Sunday, 12 June 2011

Hari ni sibuk nak pergi kenduri lagi…

 

Assalamualaikum dan selamat hari ahad..

Bila musim cuti sekolah macam ni memang undangan perkahwinan banyak sangat….macam DeQdeQ dari minggu lepas ja dah sibuk dengan kenduri….4- 5 kenduri juga la.

 

Hari ni plak DeQdEq akan menghadiri majlis perkahwinan kawan baik DeQdEq, tapi sebelah pihak suami dia plak…..

Ni gamabar-gambar yang sempat dirakamkan waktu majlis sebelah Farhana, kawan baik DeQdEq….

 

farhana 4

Menjadi pengapit

 

 farhana 1

SBG-14 bergabung……

 

 

farhana 2

 

 

farhana 3

Saturday, 11 June 2011

Perhatian Peserta Contest 5-5-5 DeQdEq

 

Assalamualaikum dan selamat petang…

 

contest 555

Tengah ada masa ni, DeQdEq nak buat pengumuman skit….

Kepada Peserta Contest 5-5-5 DeQdEq, DeQdEq nak mohon ribuan kemaafan sebab tak sempat lagi nak kirimkan hadiah….

 

InsyaAllah DeQdEq akan usahakan secepat yang boleh ye….Kepada Miss Ran harap dapat email maklumat kat DeQdEq ye sebab DeQdEq cari kt email macam tak de je…..

 

Hadiah yang bakal DeQdEq berikan tak ada la semahal mana ye, tapi mungkin dapat memberi ilmu dan manfaat kepada anda sebagai seorang blogger….hehehehe

 

Bakal bersua muka dengan Ning Baizura

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Selamat Hari Sabtu….buat apa hari ni? kerja ke? DeQdEq baru je lepas group meeting dan dapat dengar GREAT sharing dari kawan sekerja DeQdEq yang baru collect cheque RM 2 juta pada Khamis lepas….bayangkan dalam akaun bank dia confirm2 dah ada RM 60,000 nanti untuk komisyen bulan Jun ni…

Panas betul rasanya bila dengar kawan DeQdEq dapat close million ni….bila plak rezeki DeQdEq kan…tapi tak apa, rezeki masing-masing…kalau DeQdEq usaha pasti Allah akan bagi juga kan….apa yang penting kena usaha…

 

Berbalik semula pada tajuk kita….ingat lagi entri DeQdEq semalam? Baru terima panggilan hangit lagi panas dan meletup…

 

DeQdEq dah bagi pembayang pun…..Qeat yang berjaya teka…tengah malam tadi Qeat mesej DeQdEq…..Ujang sorila….salah tekaanmu….heheheh

 

Sebenarnya ialah…

 

ning 1

ning

 

 

Terima kasih Nuffnang……..LOVE Nuffnang….

Friday, 10 June 2011

Baru terima panggilan hangit lagi panas dan meletup…

 

Baru je siap menyegarkan diri setelah seharian mengharungi perjalanan dari Sungai Petani – Shah Alam, masuk je bilik terus ada call masuk…

Nombor yang tertera ada nombor pejabat/rumah….dan DeQdEq tak kenal plak nombor tu…

Tapi bila dah jawab panggilan tu…rasa seronok plak dengan berita yang dikhabarkan…..

Nak tau berita apa? TUNGGGUUUUUUUUUUUUUUUUUU……….

 

Pembayang: Boleh didapati dalam website Nuffnang….heheheheh

Nak cashout Nuffnang la…tapi macam mana?

 

Assalamualaikum dan selamat petang….

Dah makan cucoq pisang petang ni…cuaca sejuk macam ni kalau dapat makan cucoq pisang panaih memang best….

Terbawa-bawa plak loghat Kedah dalam blog nih..hehehheh…..yelah…seminggu DeQdEq kat Kedah, ni pun baru je sampai Shah Alam….memandangkan sibuk DeQdEq tak sempat pun update blog dan cerita DeQdEq balik Kedah……best sangat sebab dapat jumpa kawan-kawan lama waktu kenduri kawan baik DeQdEq

 

Bila check akaun Nuffnang DeQdEq hari ni….memang tak terkejut la bila statistic menunjukkan pengunjung ke blog DeQdEq sikit ja….dalam 100 UV sehari….

Yelah, dah DeQdEq tak update blog kan….sapa la nak datang jenguk blog DeQdEq ni…

 

Alhamdulillah BE yang 4 dulu pun masih tinggal 1 je…walaupun yang lain sudah menjadi metered earning…..jadi, bila dah semua BE pun menjadi metered earning, DeQdEq bercadang nak cash out….walaupun tak banyak, tapi rasanya apa salahnya kan nak cash out buat pertama kali…

Kalau macam myvitrd dah selalu cash out…..ni plak myvitrd share yang BE dia pun dah jadi ME…tapi tengok la sendiri brapa dia dapat dari BE…memang boleh buat duit raya la….

 

[ME%252010-6-11%255B1%255D.png]

Thursday, 9 June 2011

Hello…anybody there…!!! Genap 2 minggu blog tak berupdate

 

Assalamualaikum dan selamat pagi…..selamat hari Khamis…

Setelah sekian lama tak jenguk blog ni sebab kesibukan melanda juga kesihatan yang tak mengizinkan….hari ni DeQdEq kuatkan semangat dan cekalkan hati untuk menulis serba sedikit coretan hati untuk tatapan pengunjung blog DeQdEq.

Dah 2 minggu tak update…tentu banyak sangat cerita kan…tapi itulah….bila dah lama tak mengarang, rasa otak ni jadi malas nak berfikir…..huhuhuhuhu

Maaf juga untuk semua peserta Contest 5-5-5 DeQdEq …..hadiah masih belum sempat DeQdEq nak proses dan hantar pada semua….harap maaf….bukan DeQdEq lupa atau cuba memungkiri janji….

Sesungguhnya, kekangan masa dan juga kesihatan membuatkan DeQdEq perlu utamakan urusan yang lebih UTAMA…..

 

InsyaAllah, DeQdEq cuba untuk utuskan hadiah untuk korang semua ye….

Thursday, 26 May 2011

Alhamdulillah selamat sampai di Shah Alam

 

Assalamualaikum dan selamat pagi…

Alhamdulillah DeQdEq dah selamat sampai di Shah Alam selepas 5 jam perjalanan….sampai di rumah dalam pukul 5 tadi….

Jadi, sementara nak tunggu solat Subuh, apa lagi…buka laptop dan update blog sementara ada masa…bila dah sibuk nanti takut tak sempat nak update blog.

 

Alhamdulillah perjalanan lancar dan pemandu bas SANI pun sangat berhemah….DeQdEq rasa selamat dan boleh tidur nyenyak je dalam bas…

Sangat teruja juga sebenarnya sebab baru pertama kali naik BAS EKSPRES SANI ni….bila dah naik dan duduk di kerusi, siap ada majalah yang bertajuk DIMENSI yang mana dalam majalah tu menunjukkan kecanggihan bas SANI juga kecekapan pengurusan SANI EXPRESS.

 

Memang nampak kelainan BAS SANI bila mereka menggunakan pendekatan sebegini….Tahniah dan Syabas untuk SANI EXPRESS…

Tapi berkenaan bas SANI yang baru kemalangan semalam, kalau tak silap DeQdEq la bila baca kat blog Ben Ashaari boleh tengok SINI…moga diperiksa apa puncanya….

Wednesday, 25 May 2011

Pertama kali nak naik Bas Ekspress SANI

 

Assalamualaikum semua….selamat sejahtera…moga semuanya sihat ye

Malam ni DeQdEq akan balik Shah Alam menaiki bas ekspres SANI dari Sungai Petani…tiket bas pukul 11.15 malam…

Dah lama tak naik bas sebenarnya….baru nila naik tu pun waktu siang….semoga perjalanan DeQdEq malam ni lancar dan DeQdEq selamat tiba di Shah Alam.

 

 

Pertama kali DeQdEq nak naik bas SANI ni…memang bas SANI ni antara bas ekspres yang canggih….jadi ini lah masanya DeQdEq nak merasa naik BAS EKSPRES SANI.

InsyaAllah minggu depan DeQdEq akan balik lagi ke Sungai Petani sebab nak hadiri majlis perkahwinan kawan baik DeQdEq waktu sekolah dulu.

 

Semua boleh alami gaya hidup mewah bersama MilkADeal dan Dealmates

 

Assalamualaikum dan selamat pagi,

Rasanya mesti ramai wanita yang di luar sana impikan untuk hidup mewah dan cantik….salah satunya ialah dengan mengunjungi spa dan salon untuk menghilangkan penat dan kembali segar dengan mendapat urutan, mandi susu, sauna dan sebagainya.

Cabarannya untuk kebanyakan wanita di luar sana, masa yang seperti tak cukup saja…dengan kerjaya dan keluarga hinggakan tiada masa untuk diri sendiri.

Tambahan lagi kos atau perbelanjaan untuk ke spa dan salon agak tinggi. Jadi, bagi mereka yang berpendapatan RM2,000 – RM 3,000 rasanya agak berat untuk belanjakan duit untuk ke spa dan salon macam ni.

 

KINI, wanita semua…anda tidak perlu lagi risau untuk memikirkan soal duit atau belanja untuk ke spa dan salon ini. KINI, semua boleh alami gaya hidup mewah bersama MilkADeal dan Dealmates.

 

Mungkin ramai yang dah tau tentang MilkADeal terutamanya blogger yang berdaftar bersama Nuffnang. MilkADeal mempunyai iklan bersama Nuffnang. Tambahan sekarang, Nuffnang menawarkan Nuffnang Grapevine bersama MilkADeal.

Jadi, kita boleh kongsikan iklan yang menarik hati ke laman sosial seperti Facebook dan Twitter. Dari situ, kita boleh mendapat wang tambahan hanya dengan kongsikan iklan ini dengan kawan-kawan.

 

Berbalik kepada gaya hidup mewah bersama MilkADeal dan Dealmates ini kita boleh mendapatkan perkhidmatan spa dan salon mewah dengan hanya harga jauh lebih murah berbanding harga sebenar.

 

Berikut merupakan tawaran yang sedang berlangsung di MilkADeal:

RM48 instead of RM415 for Meridian Face Guasha Treatment + Bust Detox & Firming Therapy + Meridian Point Body Therapy + Uterus Lifting Massage + Scalp Guasha Massage at Heavenly Touch, Kota Damansara [88% OFF]

 

     

Berikut pula ialah tawaran yang DeQdEq baru saja beli di Dealmates malam tadi:

 

RM39.90 for a 1-Hour Full Body Aromatherapy Massage + Full Body Marine Scrub Worth RM146 at Skin Moment

 

Dari harga RM 415, kita hanya perlu bayar RM 48 untuk dapatkan perkhidmatan seperti rawatan muka dan badan melalui MilkADeal.

Manakala untuk mereka yang mahukan rawatan ringkas dan cepat juga dapat tenangkan diri setelah sibuk bekerja, bolehla beli tawaran dari Dealmates ini yang menawarkan massage dan skrub hanya pada harga RM 39.90.

 

JOM wanita di luar sana….kita ke spa dan alami gaya hidup mewah ini….di samping dapat rehatkan diri dan minda…bestnya…tak sabar DeQdEq nak ke spa….

Kawan DeQdEq….Qeat juga akan ke spa hari Sabtu ni dengan membeli melalui MilkADeal…tapi Qeat di kawasan utara…yang berada di Kuala Lumpur selalunya ada lagi banyak pilihan tawaran.

Jadi, jangan lupa untuk melanggan emel dari MilkADeal dan Dealmate ni supaya tak terlepas tawaran yang menarik.

 

APA TUNGGU LAGI….cepat, ke MilkADeal dan Dealmates sekarang dan pilihlah tawaran yang menarik dan sesuai untuk diri anda.

 

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...