Tuesday, 11 January 2011

Amaran !!! Jangan la guna taktik kotor macam ni…dah tu boleh plak berbangga menjadi blog sampah…semoga diri mu kembali ke pangkal jalan

Tersangat-sangat la sedih bila DeQdEq terpandang blog seorang blogger ni….rasanya dia muda lagi..jadi leh la DeQdEq gelarkan dia adik jer…

Kenapala adik sorang nih memilih jalan yang tak baik…kalau ye pun jangan la plak mengajar atau mengajak orang lain mengikut cara adik yang tak betul tu…rasa-rasanya boleh pergi jauh ke kalau adik buat perangai macam ni?

DeQdEq tak tau la apa tujuan adik buat blog…tapi kalau entry adik semuanya copy paste, dah tu tak ada plak back link..tak bagus la dik…

blog sampah KLIK imej untuk lebih jelas

(http://lonelystarz.blogspot.com/2011/01/tips-meningkatkan-traffic-anda.html)

 

DeQdEq pun mula-mula tak faham sebab apa adik ni bertindak macam ni…adik ni pernah copy paste entry DeQdEq sebijik letak kat blog dia…kalau korang tak baca lagi…korang boleh TENGOK SINI…tapi tak tau la kot2 dia dah remove ke entry tu sbb DeQdEq dah tegur atau komen kat blog dia.

Kot entry DeQdEq tu best macam entry cik epal…takde la heran sangat..tapi entry biasa je pun..heheh

DeQdEq tak kata blog adik ni blog sampah…tapi adik ni sendiri yang macam mengaku blog dia blog sampah…boleh tengok pada entry yang DeQdEq amik dari blog dia.

Kepada yang rasa-rasa mula nak menulis blog….tak salah kalau nak copy paste entry orang lain….tapi jangan lupa bagi back link kepada blog asal yang kamu amik tu….sebagai tanda terima kasih…kita kena la hormat sesama kita sebab hasil tulisan orang lain tu jangan la plak jadikan hak milik sendiri kat blog.

Jangan ikut cara adik sorang nih yer…

Kalau betul nak tingkatkan trafik blog….jangan la buat cara kotor kan…banyak lagi cara lain kan…adik ni ada juga share kt entry yang sama….kalau nak tengok singgah la blog dia.

Takperla dik…DeQdEq tolong promote kan blog adik yer….lepas nih tak yah la nak main copy paste lagi yer…Kalau nak tau cara-cara nak tingkat trafik blog adik…adik boleh tengok SINI

 

3 comments:

cik.shabah said...

betul tu,kalo nak copy paste entri org lain tu harus mintak izin dulu.pastu buat backlink skali kan?herm,macam2 ;)

myfitri [dot] com said...

semakin blambak blog kopi pes ni..stop it!

deqdeq said...

@ cik shabah:

betul tu...mmg begitu la yg sevaiknya..klu nak copy buat je backlink balik...sama2 menguntungkan

@ myfitri [dot] com:

nak buat macam mana...kita x mampu nak menghalang

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...