Friday, 28 January 2011

Be a GOOD FINDER…apa maksudnya?

 

Hari ini DeQdEq agak sibuk sebab dari awal pagi dah keluar untuk menuju ke Eastin Hotel sebab ada seminar. Jalan pagi tadi tak tau la kenapa yang sesak sangat…selalunya boleh tahan la boleh gerak juga kat exit Tol Damansara di highway NKVE tu…tp pagi tadi, amik kau….dah start jalan sesak dari Subang ke exit Damansara.

DeQdEq bukan nak cerita pasal jalan sesak ni…bosan lah…

 

Apa yang DeQdEq nak kongsikan hari ini, apa yang DeQdEq rasa sangat-sangat berguna untuk kita semua dalam kehidupan. Sebenarnya seminar siang tadi yang berlangsung di Grand Ballroom , Eastin Hotel adalah berkenaan bagaimana untuk salesperson macam DeQdEq nak berjaya dalam mengembangkan bisnes dan agency.

 

Speaker hari ini ialah Robert Young. Siapakah dia? Ini petikan yang DeQdEq ambil dari satu laman web ni [ credit ]

“ Robert Young came into the life insurance business in 1973 to make a living, but instead found a life. He was admitted to AIA's Hall of Fame in the year 2000. In 2005, he pursued and attained his CLU and ChFC credentials.

Robert has helped out in his local underwriter association for many years and his most unforgettable contributin to the Life Insurance Industry to date was when he conceptualized the APLIC Congress, and together with a great organizing conmittee, organized the 1st APLIC Congress in 1991 which attracted over 5,000 participants from this part of Asia.” [ credit ]

 

Apa yang menarik dan apa yang sangat-sangat terkesan pada DeQdEq ialah bila Robert Young bercakap pasal be a GOOD FINDER.

Korang rasa apa yang cuba disampaikan dengan bercakap pasal be a GOOD FINDER atau kalau dialihbahasakan ke dalam Bahasa Melayu menjadi pencari hal yang baik…agaknya la macam ni…rasa susah plak nak alih bahasakan ayat nih..hehehhe

 

Rasa-rasanya korang tau tak apa yang Robert Young ni cuba sampaikan….

DeQdEq sambung nanti plak ye…sebab taknak entri terlalu panjang..nanti korang juga yang bosan…

Sebelum tu jom enjoy tengok gambar yang sempat DeQdEq rakamkan siang tadi di Eastin Hotel…sambil tu korang fikir la apa sebenarnya be a GOOD FINDER.

 

P1011150

Ini la kawan-kawan sepejabat atau TEAMMATE

 P1011141

Consultant CWA sibuk mengambil makanan…Terima kasih CWA yang memberi layanan first class untuk semua consultant CWA.

 P1011143

Makanan memang best tak ingat…banyak plak tu….DeQdEq nak ambil gambar makanan segan la plak kan…hheheh

 

P1011144

Ini Manager DeQdEq….young and success…bulan-bulan akaun bank dia memang masyuk la…

Nak tau lebih lagi kisah kejayaan MAnager DeQdEq ni boleh TENGOK SINI

 

 P1011145

Ini ZAI, tengah amik ais krim..sedap la…tapi sayang tak dapat DeQdEq nk makan banyak2..sebab baru baik demam..batuk masih ada..kalau tak selamat la ais krim tu…heheh

 

 P1011146

Ini lak Abg ZAM, tengah amik ais kacang atau ABC…

 

 P1011149

Muka baru baik demam nih…heheheh

 

 

2 comments:

puanbee said...

woo beat tu! rindu lah zaman bee berkerja dulu2!

DeQdEq said...

@puanbee

bee tak nak buat part time ke...leh dpt side income...keje mcm DeQdEq ni flexible...sesuai utk ibu mcm bee tau

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...