Monday, 17 January 2011

JOM TUKAR LINK : Join Bloglist dalam Geng DeQdEq

UPDATE @ 8.00 PM 19/01/2011:

ADA PENAMBAHAN KATEGORI KHAS UNTUK PARA IBU DAN JUGA PARA USAHAWAN

 

Assalamualaikum semua dan salam sejahtera,

DeQdEq ingin mengumumkan yang DeQdEq ingin membuat pertukaran link dengan kalian semua agar kita dapat membantu sesama kita. Macam yang DeQdEq dah ceritakan dalam entri sebelum ni < KAT SINI >

DeQdEq akan buat blog khas untuk meletakkan senarai blog mengikut kategori.Bila kita saling membantu, kita akan sama-sama mencapai kejayaan..insyaAllah. Terutamanya blogger baru pasti nak promosikan blog anda kan…mungkin ini salah satu caranya.

 

link exchange

Untuk memastikan DeQdEq tak terhilang mana-mana blog, DeQdEq harap kalian dapat tinggalkan komen di entri ini dengan memberitahu URL blog kalian berserta kategori pilihan. Kalau ada 2-3 blog pun boleh senaraikan semua. Tapi biarlah blog yang aktif je ye…kalau yang dah bersawang tu tak yah le…hehehhe

Sebelum kalian tingglkan link, RUJUK di entri sebelum ini untuk lebih fahamkan kalian ye.

 

Setakat ini, DeQdEq telah menetapkan beberapa kategori seperti berikut:

1) Papa dan Mama Kucing

2) Chef Hotel 10 bintang

3) Photographer/ Videographer / Make-up

4) Control Macho

5) Control Ayu

 

Tambahan:

6) Kami Yang Kreatif >>>> Ini khas untuk mereka yang mempunyai blog untuk mempromosikan hasil kerja tangan seperti menjahit manik, key holder, kad dan lain-lain lagi.

7) SMKAY >>>> Ini khas untuk blogger satu sekolah dengan DeQdEq dulu

8) Mereka memang hebat >>>> Ini khas untuk blogger yang sudah terkenal di alam blog mcm Ben Ashaari, Red Mummy dan lain. Mereka tidak akan berada di home page.

DeQdEq buat page baru untuk mereka ni. Sebabnya DeQdEq nak blogger yang baru ni orang akan nampak dulu di HOME PAGE…mereka yang hebat ni tak perlu diperkenalkan lagi, mmg dah terkenal seantero dunia blog. Jadi, letak page lain pun tak jadi masalah kan.

9) Belajar Buat Blog >>>> kategori blog yang memang menyediakan banyak tutorial

10) Mommy Vogue >>>> kategori khas untuk para ibu…atas permintaan seorang ibu yang malu untuk masuk kategori Control Ayu…hehehhehe

11) Kami Jutawan >>>> khas untuk mereka yang berniaga melalui blog. Tak kira la apa pun…anda berniaga cup cake, baju atau tudung, produk kecantikan dan macam – macam lagi…apa-apa la asalkan anda dipanggil usahawan.

 

Rasanya cukup kot kategori-kategori yang DeQdEq senaraikan ni…kalau rasa tak termasuk dalam mana-mana kategori di atas, kalian secara automatiknya akan memasuki kategori Control Macho untuk blogger lelaki dan Control Ayu untuk blogger wanita.

Kerana kalian semua adalah blogger yang hensem, cantik dan menawan…

 

CARA NAK JOIN:

Kalian cuma perlu tinggalkan URL blog dan kategori di ruang komen entri ini.

Contoh:

Ini link DeQdEq : http://diyanayaccob-deqdeq.blogspot.com/

Kategori: Control Ayu

 

P/S: Andai rasa DeQdEq patut tambah kategori…sila tinggalkan pendapat anda di ruang komen ye.

 

Sekian, terima kasih.

 

76 comments:

Miela Tahril said...

kak nak masuk...macamane? xpaham arahan

DeQdEq said...

@ miela tahril:

adik tinggalkan URL blog dan kategori di ruang komen ni je.

Citarasa Rinduan said...

deqdeq..kak baru sembuh dari demam...
tang bloglist tu..kak nak join mana eik...
tang blogger femes tu tak layak...adeh..


pening..hehehe

athirah said...

nak join... hehheheeh

http://misztrex.blogspot.com/

kategori ni.. ikut deqdeq laaa letak kat mana :)

DeQdEq said...

@ citarasa rinduan:

yeke akak baru baik demam..sian akak...mst keje kuat nih..

utk bloglist tu...klu rasa tak ada kategori spesifik, akak leh join kategori umum iaitu Control Ayu...

@ athirah:

ok...tima ksih...klu x ada kategori spesfik, DeQdEq akn masukkan dlm kategori Control Ayu ye

Miela Tahril said...

http://miela-tahril.blogspot.com/

kategori mane2 je kak..tapi rasa2nye kategori control ayu kot...sebab yang lain macam tak kena..hehehe....

kak dah ade domain sndri ea?

sicomot-comel said...

alaa... nak join.

http://sicomot-comel.blogspot.com

hm, nak wat cadangan leh tak?
tambah kategori 'pencinta alam' bg mereka yg alert dgn suasana alam sekeliling..

p/s: sy tataw nk masuk kategori pe la..huhu

DeQdEq said...

@ miela tahrl:

ok tima ksh...akak ltk dlm Control Ayu ye

blum ada lg domain sendiri...tgh duk study lg..klu dh yakin..mmg nk tukar ke domain sendiri la lepas ni


@ sicomot-comel:

ok tima kasih..nnt lps DeQdEq terjah...DeQdEq akn tgk sesuai kategori mana ye

Ikah said...

Ikah punye link nie leh tak masuk under Mama Kucing??? hehe

http://ikahcorner.blogspot.com/

DeQdEq said...

@ Ikah:

mmg confirm DeQdEq letak dlm mama kucing...sbb kita kenal melalui Papa Meow...

syazwanizul said...

salam,kak deqdeq.

ni blog saya.
http://simplysagacious.blogspot.com/

kategori :tak tau..ikut kak k.

thanks kak ^ ^

DeQdEq said...

@ syazwanizul:

ok dik..tima kasih ye sudi join...nnt akak terjah dulu, br leh tgk sesuai kategori mana

Shahazrin said...

join www.shahazrin.com

Rasanya nak control macho la...

eiela said...

saya pun mau join juga,,kategori control ayu la kot utk perempuan,,

http://www.infonewbie.com

Latest Entri :
Wow, Nenek Glamour Yang Bergaya

Cik Pinky said...

Cik Pinky nak join jugak!

http://chicadepink.blogspot.com/

Cik Pinky said...

Cik Pinky nak join jugak!

http://chicadepink.blogspot.com/

Rina said...

Sy nak join jugek boley?

http://cikbetty.blogspot.com
kategori: control ayu??

Mcm x sesuai je deqdeq..tu utk awek blogger bolehla..apa kata deqdeq tmbah kategori blog ibu-ibu sbb ramai jugak ibu2 suka berbelog..kalau deqdeq dh tambah kategori ibu2..belog sy masuk kategori ibu2 yer..

sy ada lg satu belog utk sharing2 info dan produk..tp xda kategori sesuai :(

pago" said...

semua pun tak layak. huhu.

http://ahmadsaufiaris.blogspot.com

ketawariang said...

Salam... ni link Tihah : www.saiffah.blogspot.com

kategori : chef 10 bintang...

ade kategori MMA (macam2 ade x?)

Nurul Husna said...

blog husna

http://aboutnurulhusna.blogspot.com
(ni kategori smkay)

http://maniknurulhusna.blogspot.com
(ni kategori kami yang kreatif)

Sunah Mohammad said...

akak~ nak masuk~

http://sunahmohammad.blogspot.com
(Papa dan Mama Kucing)

http://variasikeklapissarawak.blogspot.com
(Chef 10 bintang)

:)

Miela Tahril said...

ok kak boleh aje dalam list control ayu pon :)...tq ye darling...:)..hehehe...g0od luck unt domain baru nanti...:)...baru grand kan kak :)

Norfa said...

http://since-8-july.blogspot.com/2011/01/blogger-tips-part-4-window-live-writter.html

control ayu..haha

||aLeaSaRa|| said...

yuhuu DeQdEq!!!suka..suka..nak join jugak.Kite tak kan lupa DeQdEq adalah 3rd follower kite masa baru sgt buat blog.so ini tanda persahabatan..ni ye link

http://born2touchurheart.blogspot.com/

kategori:Control Ayu

Ibnu Jamil said...

Abdul Azim Abd Jamil

kategori apa ek: SMKAY kot..kalau control ayu memang out habis =)

Ibnu Jamil said...

lupa nak tarok link

http://cahaya-keinsafan.blogspot.com

MAPPIAU said...

hehehe nak join jugek la hiks

link saye: http://mappiau.blogspot.com/

Kategori: Control Ayu atau Mommy Vogue

hehehe due2 boleh, mane yang dedeq rase sesuai hikhikhik

mekacih :)

Gadish Lollipop said...

link farah : http://gadishlollipopinwonderland.blogspot.com/

kategori : conrol ayu .

heee . ayu lah sngt kn

~~su manje~~~ said...

su pun nak join gak

su manje

http://hubersuhner.blogspot.com

kategory...terpulang tak kisah maner je...

thanks

Abhamz said...

salam, tq krn sudi buat ruang untuk blog saya di blog yg hebat ni...

link saya: http://www.abhamz.com

t kasih.

Faizal Syukri @ Peja said...

bleh tambah kategori ROjak Campur

PriNceghOstz said...

nice la..
sy cube gak ek..=P

name Mr.O
http://princeghostz.blogspot.com

category control Macho~=P

PuanBee said...

deq kena buat satu lg kategori kot!

suka contest :

http://beecontest.blogspot.com

mommy blog :

www.puanbee.com

mie said...

http://mietos.blogspot.com/

agak2 yang mana sesuai ek? xde kategori papa hot ke? hehee

Melur Jelita said...

Salam deqdeq jelita,
harap betul la apa yang akak buat ni..kurang jelas arahannya tapi nak cuba nasib jugak. kalau cara akak betul, sila maklumkan di cbox akak utk linkkan deqdeq semula..
http://melurjelita.com/
mesti la control ayu punya..atau segmeen asihat ka cerita merapu ka..he he..sukahati deqdeq la nak letak mana yang sesuai

meowwmania said...

salam DeQdeq...

kite pon nak join!

http://meowwmania.blogspot.com

kategori mummy meOww hikhik...

maceh ;)

Wan Gerrard said...

Kategori Gerrard Control Macho..

http://wangerrard.blogspot.com

omurice said...

omu nak join jugak...kategori ayu control...
http://perfectomurice.blogspot.com

Laila said...

kateagori : SMKAY

http://elaila.blogspot.com

blog url deqdeq dah ada di blog akak :)

nur ikhyar dee said...

deQdeq..nak jugak...

http://nurikhyardee.blogspot.com

kategori: mestila smkay :)

chaiyok2...

bicaramakdara said...

http://bicaramakdara.blogspot.com/

||aLeaSaRa|| said...

slm pagi Jumaat DeQdEq!wah ada kategori baru ye?kite tak nak lah Control Ayu,sesuai utk anak dara je kot he3...kite tukar kategori ke Mommy Vogue ye!tqvm..

http://born2touchurheart.blogspot.com/

Cik Pinky said...

Ohari2 Cik Pinky luoe nak ltak kategori ape...hehe sori....

http://chicadepink.blogspot.com/
kategori: control ayu

Ujang9897 said...

kategori gila ada tak..hehe..

DeQdEq said...

terima kasih pada semua yang dah tinggalkan link...

sila semak senarai blog kat Geng DeQdEq:

http://gengdeqdeq.blogspot.com/


@ ujang9897:

maafla...kategori gila tak ada...ujang msk je control macho ye

ɐɥsɐɟ said...

join kategori papa n mama kucing

http://comelpunye.blogspot.com

DeQdEq said...

@ comelpunye:

done...dah dimasukkan dlm list...semak yer nnt

saljuhumairah said...

hye..nak join..nak join..

http://saljuhumairah.blogspot.com

kategori kami jutawan..

jual buku2...

cikPija said...

nak join jugak :)

http://ninjaninje.blogspot.com/

(kategori mama meow hehe)

tq

amira said...

nak join..heheh

http://amira-aihara.blogspot.com/

kategori:control ayu

umi_e said...

Salam... terima kasih mengundang kami untuk sertainya :)

Ini blog kami ;)

http://umi-e.blogspot.com/

Kategori: mummy meow :p

Salfiza said...

salam.
nk join!~ ^_^

http://salfiza.blogspot.com/
kategori ayu giteww~ :)

Bay said...

Wow! Very interesting blog you had here! Wish to connect with you on Google Friend Connect! Cheers! =) (http://whimsicalss.blogspot.com/)

Nur'Ain Illiyana said...
This comment has been removed by a blog administrator.
eiysya zasya's said...

nak join jugak.. =D

URL: http://ceritasyarafina.blogspot.com/

kategori bukan Control Ayu.. hehe gurau je..

kategori control ayu..

nama saya apa? said...

kak...hehehe...sy tersilap bg link blog..
hehehe..
rahsiakan jantina sy..
ni blog yg sbnrnye..

http://yananamaku.blogspot.com

Nur'Ain Illiyana said...

hehehe..nmpknye sy dh memeningkn akak deqdeq....minta maaf ye..

hehehe
senag2 letak je 2-2 blog tu kt gadis ayu..hehehe
http://yananamaku.blogspot.com
http://suisletrik.blogspot.com

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

http://bicaramakdara.blogspot.com/

kategori : celoteh =)

nur said...

nur join
kontrol ayu la,,

http://nurhafiz2009.blogspot.com
tq

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

hehehe sowiii kategori celoteh takde ek.. pandai2 jer Mak dara buat kategori sendiri.. tks sbb letakkan madara dalam kategori Mommy Vogue.. I like =)

Sunah Mohammad said...

ops~ hehe..da terkantoi~ :p

blog cumelkutayang.blogspot.com tu da lama, tapi jarang update..saya dan adik2 yang jadi admin..tapi guna akaun lain..hehe~ ok je kak nak letak kategori mana pun~ :)

musprop said...

salam deq...
http://musprop.blogspot.com/

kategori kami jutawan boleh, kontol macho pun boleh.... hehee

phreak-id said...

Nama : phreak-id
Url : http://www.phreak-id.com/
Kategori : Control Macho *maluu*

hehehe


Terbaru > Email Gembira 2 - Dinner dengan Metrowealth > Email Gembira 1 - Astro PVR > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

luvYOU said...

deqdeq sayang :)

dila nk join boleyh? ;)

tapi kategori mane ehhhh...hurmm...

dila nih ade gak promote psl herbalife,,,tp tuh cume 10 percent aktiviti blog aje... :)

dila lebeh pd membebel2 aje..

so terpulangla kat awk nk letak sy katne...huhu ^_^
control ayu boleh
bisnes pon leh..

http://endlessofstory.blogspot.com

❤フィザAzhafizah said...

http://sihatimerahjambu.blogspot.com/
[xtahu kategori ape..ade some tutor jugak and about my life and some tips]

http://stuffy2u.blogspot.com/
[blogshops]

tqvm..i'll put ur link too..tq darl

Cma Shiema said...

deqdeq pun dah buat link exchange..

cma nk join..

my link
http://shiemacma.blogspot.com/

kategori
Mommy Vogue

sudah...~

Cma Shiema said...

deqdeq pun dah buat link exchange..

cma nk join..

my link
http://shiemacma.blogspot.com/

kategori
Mommy Vogue

sudah...~

DeQdEq said...

@Cma Shiema

ok cma...dh masuk dlm mommy vogue...nnt jgn lupa tgk senarai tu

akemilurves.... said...

sya nk join yerr....

http://akemilurves.blogspot.com/

kategori:uka ati deqdeq la....hehehe...

m.haziqhanif said...

http://ajikhahaha.blogspot.com/

ajik control machox

Lyana MK said...

salam...

lyanamk.blogspot.com

alamak yana mmg tak tau nak kategori kan diri nie dalam kategori mane...tak kisah lah!! ;)

Kisah Cinta Kita said...

http://kisahcintasayang.blogspot.com
kategori : jiwang

blog awk mmg superb! newbie tp dah dpt ranking alexa yang bagus.. memang layak dapat anugerah kualiti pilihan blogger malaysia! awk boleh claim anugerah tue kt firdauskasim.blogspot.com

Mr Laici said...

http://ikhwandanblog.blogspot.com/
kategori: Control macho..

shieda said...

nk join jugak bole... :)

http://chocberriessedap.blogspot.com
kategori :emm..control ayu kot..hehe

Diba said...

http://tintaberkata.blogspot.com

Salam..erm..kategori control ayu..bleh ke?? hehe

-✿ Ayu ✿- said...

ayu juin ye kak...
http://ryushychomya88.blogspot.com/

kategori : control AYU...:p

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...