Tuesday, 4 January 2011

Kejamkah DeQdEq kalau….

Ya Allah Ya Tuhanku…. aku mohon petunjuk Mu…apa yang perlu aku lakukan sekarang ni….DeQdEq betul-betul buntu la pasal kucing yang DeQdEq selamatkan malam tahun baru ari tu…kalau yang tak tau kisah kucing nih…boleh TENGOK SINI

Sekejap jer dah 4 Januari…maksudnya juga dah 4 hari DeQdEq jaga kucing nih….kucing ni alhamdulillah dia sihat dan aktif macam kucing-kucing lain juga….makan dan suka main…ye lah, masih anak kucing kan…jadi asyik nak main jer…cuma satu kekurangan dirinya…dia tak normal…kucing ni cacat….kalau rasa nak tau cacat macam mana….cepat PICIT SINI

Bila dah 4 hari jaga kucing nih….DeQdEq terpaksa letak dalam bilik DeQdEq…jadi DeQdEq dan kucing nih berkongsi bilik la…DeQdEq jadi tak tahan bila bau kencing dan berak kucing nih…nak lepaskan kat dalam rumah..takut budak rumah tak suka…jadi lepasla dia dalam bilik DeQdEq.

Hari nih, DeQdEq kemas bilik…sebab rasa serabut sangat dah….dengan bulu-bulu kucing…bau dan aroma yang bersisa dari kencing dan berak kucing nih. Rasa tak bersih je bilik DeQdEq…jadi rasa was-was jer pasal kebersihan bilik DeQdEq sekarang ni…nak solat pun timbul rasa was-was..

P1011077

Jadi, apa yang boleh DeQdEq lakukan yang terbaik untuk kucing nih…Kejamkah DeQdEq andai DeQdEq letakkan dia di bawah flat umah DeQdEq tinggal ni…biarkan dia bebas…cuma DeQdEq risau sangat nak lepaskan kucing nih sebeb kecacatan diri dia..walaupun dia sihat dan aktif…

DeQdEq betul-betul buntu…adakah insan mulia di luar sana yang dapat membantu DeQdEq…ada tak yang sudi mengambil kucing ni dan ditatang bagai minyak yang penuh. DeQdEq tak berupaya lagi nak terus jaga kucing nih…sbb bilik tidur DeQdEq dah tak macam dulu. DeQdEq sendiri dah rasa tak selesa dengan bilik ni….macam mana ni…

Tolonglah DeQdEq….KEJAMKAH DeQdEq kalau DeQdEq bertindak melepaskan kucing nih di bawah rumah flat ni…tapi DeQdEq akan pastikan bagi makanan. Cuma DeQdEq risau kucing nih akan pergi jauh dan sesuatu yang buru berlaku pada dia. Dia tak normal…takut sangat dia tak mampu nak menjalani kehidupan sebagai kucing normal yang lain.

KEJAMKAH DEQDEQ?

 

Bawah nih DeQdEq letakkan video kucing nih…tapi agak gelap plak…kalau korang nampak…pasti korang akan faham kenapa DeQdEq serba salah pasal kucing nih…korang tengoklah pergerakan kucing nih yer…

Tolong la DeQdEq…

6 comments:

Ikah said...

Ikah baru aje kenal si lucky dari blog PM tadi. Kesian sgt kat dier, Ikah xrasa ini kecacatan asal dier, mngkin eksiden or kejahatan manusia. Xsalah dah kalo Deqdeq xleh jaga, at least dah tolong dier drpd lemas. InsyaAllah dia selamat dgn PM. Ikah rasa better bawa pegi vet dulu utk check kesihatan Lucky.

DeQdEq said...

@ Ikah:

tak tahu la nape Lucky leh jadi macam tu...

DeQdEq nak sgt2 jaga Lucky...tapi keadaan betul2 tak sesuai...

insyaAllah kalau dimurahkan rezeki DeQdEq nak cari rumah sewa yg ada tanah dan nak amik semula Lucky...

CaHaYaHaTi said...

sedihnyer..ina pun suka sgt2 kucing...kesian tgk cara dia berjalan..

DeQdEq said...

@CaHaYaHaTi

mmg sedih ina...tp alhamdulillah sekarang Lucky dh dpt tempat bermanja dgn Papa Meow..

DeQdeq tak dpt nk terus jga Lucky

azureEn said...

kesian tgk.. =(

tapi sgt comel tgk dye yg sangt manja nk kejar jugak eventho dye tau dye susah nk bergerak.. sangat manja =)

DeQdEq said...

@ azureEn:

itu la pasal..Lucky ni mmg sgt manja...dan comel pula tu...Lucky mmg kuat semangat...

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...