Wednesday, 26 January 2011

Lucky dan kerusi roda

 

Dah banyak hari tunggu entri baru pasal Lucky dari Papa meow, tapi tak ada pun…mungkin Papa Meow sibuk sangat agaknya sampai tak sempat nak update entri.

 

Pagi ni, bangun je tido…tengok Papa Meow dah update entri baru..dan ada pasal Lucky.

Papa Meow dah buatkan alat bantuan untuk Lucky berjalan dengan baik. Alatnya dinamakan kerusi roda. Sangat-sangat kreatif papa meow nih…Kalau DeQdEq tak ada pun terfikir nak buat alat bantuan macam ni untuk Lucky.

Apa yang DeQdEq mampu fikir setakat jaga makan minum dan tempat tidur Lucky dengan baik, tu je lah…Tapi, Papa Meow sangat baik, mampu merasa simpati dan empati kepada Lucky. Sebab tu la Papa Meow boleh hasilkan kerusi roda untuk Lucky.

 

Walaupun nampak Lucky tak selesa lagi, mungkin juga boleh kita fikirkan sama-sama idea yang lebih baik untuk Papa Meow ciptakan alat bantuan yang lebih baik dari ini.

Atau nak kena panggil Kato datang tolong…heheheh…nak tau siapa Kato…TENGOK SINI.

 

JOM kita tengok aksi Lucky dengan kerusi roda ciptaan Papa Meow.

Dah jadi buaian dan mainan plak Lucky nih….heheheh

Kesian Lucky….mungkin tak selesa lagi

 

Ok, kalau nak tengok aksi-aksi Lucky lagi, boleh tengok di blog  papa meow

24 comments:

Sunah Mohammad said...

dulu pernah de orang wat untuk kucing yang takde kaki..cube search kat utube..tapi lucky de kaki..huhu

ch!natsu said...

alolo comel..~

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tempoh membiasakan diri memang dia akan rasa x selesa.. tp memang kreatif la PAPA

teringat kucing akak dulu.. anak kucing yg takde ibu adik akak bawak balik. Yg si bongsu lak suka merepek.. di buat buai utk si kecik tu.. bila time nk bg susu dlm botol di sumbat la anak kucing tu dlm buai.. lama2 kucing tu jd serasi dgn buai.. nk tido je pandai masuk buai sendiri

DeQdEq said...

@Sunah Mohammad

dah ada org komen kt blog papa meow dan share video utk buat kerusi roda pakai PVC...lg ringan dan sesuai rasanya

DeQdEq said...

@ch!natsu

Lucky mmg comel kan

DeQdEq said...

@THE LEKAT LEKIT STORY

hahhaha...comel je kucing pandai nak tido dlm buaian kan...

Ujang9897 said...

comel..hehe

DeQdEq said...

@Ujang9897

comel kan...

iniialahaku said...

nice gla kucen tu dok cmtu..

DeQdEq said...

@iniialahaku

heheheh...comel kan bila dia duk dlm kain tu

Papa meow said...

Dia memang comel, skang tgh tido, tp tidonya atas tilam he3

DeQdEq said...

@Papa meow

Lucky mmg suka sgt tido ats tilam...wkt tinggal dgn DeQdEq dulu, selagi kita x angkat dia naik letak ats tilam atau ats riba...selagi tu la dia asyik bising mengiau....

tp Lucky mmg sgt comel...

mie said...

fuh!!!
bagus usaha papa kucing tu..
eheheee

Myvitrd said...

seumur hidup ni pertama kali saya tengok kucing kena buai..selalu baby je.. hehehe

Sharinginfoz said...

memang inovatif sungguh

Sunah Mohammad said...

o..ok la tu~ hehe..papa meow datang blog gak...terima kasih, terima kasih...hehe

nur ikhyar dee said...

bagus betul usaha papa meow...nanti nak buat jugak la kat rebbit i :)

Tasha said...

kesiannya dia...... tapi boleh juga dia jalan kan....harap2 pas ni dapat alat yang lebih mudah untuk dia berjalan. bila jadi macam buai, nmpk comel pulak dia main kat situ

DeQdEq said...

@mie

mmg sgt2 bagus usaha papa meow tu..

DeQdEq said...

@Myvitrd

heheheh...kucing pun pandai nak kena buai juga..

DeQdEq said...

@Sharinginfoz

itu la kan...papa sgt inovatif demi nak membantu Lucky

DeQdEq said...

@Sunah Mohammad

papa meow singgah blog sunah ye...papa meow skrg rajin membuat kunjungan balas kan...

DeQdEq said...

@nur ikhyar dee

rabbit ada masalah juga ke qeat? klu x dak nak buat apanya

DeQdEq said...

@Tasha

itu la tasha...Lucky mmg boleh jalan tp tak stabil asyik jatuh dan pasti akn terhantuk sana sini...

sbb tu la papa meow cuba buat kerusi roda tuk Lucky

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...