Thursday, 13 January 2011

Makin panas dan hangit | Lagi pasal blogger sampah…maaf hanya di bibir

Kalau sebelum ni HOT pasal seorang blogger yang anti plagiat atau copy paste…atau dia lebih dikenali dengan Ju-On…Ju-On ni menjadi isu sebab cara teguran yang kasar dan maki hamun…

Tapi sekarang ni timbul lagi satu cerita HOT pasal blogger yang suka plagiat atau copy paste nih…blogger ni lak HOT sebab blog dia semua entry copy paste….DeQdEq tak pasti ada tak karya asli dari dia..

 

Pagi ni bila nak blogwalking DeQdEq tertarik dengan entry dari Si Anon kita sorang nih….Tajuk entry beliau ialah: HOT! Blogger Copy Paste | Insaf Atau Makin Panas??

Tak habis lagi rupanya pasal blogger sorang nih….rupanya memang dah banyak sangat dia buat hal dan mencemarkan dunia blog ni. Bila baca entri Anon, DeQdEq macam rasa si blogger copy paste nih hanya setakat minta maaf di bibir je tapi hakikatnya tak berubah pun.

 

Nak tengok lafaz maaf blogger ni….korang baca Lafaz maaf dari blogger sampah…boleh diterima atau tidak?

bloger sampah

 

Setelah ada pihak yang menegur sikap blogger copy paste ni pun dia masih buat hal…kononnya mengaku nak delete entry-entry copy paste tu alih-alih keluarkan tips tingkatkan trafik dengan cara copy paste….apa cer?

 

Sumber gambar: Anon

 

Part ini yang paling DeQdEq tak boleh terima….siap buat tips tingkatkan trafik dengan cara copy paste…kalau nak benda tak baik jangan la plak mengajar dan megajak orang lain buat perkara sama…

Sumber imej: Anon lagi

 

Semoga lepas nih dia sedar la akan kesilapan yang dia buat….kalau betul nak blogging biarla dengan cara yang betul.

22 comments:

Ujang9897 said...

mcm2 hal la..

deqdeq said...

memang pun...byk sgt jenis blogger kan...baik mcm ujang je...sempoi n steady je.

FareedSairi said...

takpe, nanti lama2 dia mesti bosan nye :)hehehe

deqdeq said...

@ fareed sairi:

kalai dia bosan dan berhenti tak apala...kalau terus buat hal memang nak kena babab je...heehe

ika honey bunny said...

budak baru nak up and kenal dunia blog mmg camtu. mebi dia jeles sebab tak reti nak buat entri, kalau buat sebdiri pon nmpak sangat macam ayat dak2 sekolah, dats y mengopi. jkah jkah jkah. tapi mmg keji lah care tu.

plagiarism | bagaimana nak elakkannya

deqdeq said...

@@ ika honey bunny:

ntah la apa yang dia nak dari menulis blog ni...mcm tak ada tujuan je..

nak copy boleh...tp bagi je back link...

:: Zanna :: said...

x taw la tujuan apa dia nak jd blogger klu asyik copy paste jew, ketandusan idea kot.....mcm2 dgn dunia blogger ni...btol x cik diyana..huhu

Tasha said...

dah ditegur, menjadi-jadi pulak. kecewanya rasa kan?? apa la nak jadi budak ni~

deqdeq said...

@ zanna:

betul tu...ntah apa la tujuan dia blogging...bila x ada tujuan mcm ni la jadinya...ikut suka hati dia je

deqdeq said...

@ Tasha:

itu la pasal...harap2 dia cepat sedar ats kesilapan dia tu

SHA said...

haish..macam2 hal..ambil jalan mudah jer...ish ishish

deqdeq said...

@ sha:

mmg rasanya bdk ni tak fikir panjang...buat kerja ikut suka hati dia je

Budak Botak said...

he3, blog cmni rasanya x lama, nnti org x pi dh la...

deqdeq said...

@ budak botak:

itu la kan...apsal la dia mcm tu...klu nak buat blog biar la kena caranya....

^mISz MatAHarIEy^ said...

iedea cilak.. x best la nk baca,, x ori.. unless la cter lawak ker.. hurm...
nway.. thnx ya snggh blog Na.. :)

deqdeq said...

@ misz matahariey:

tima kasih kembali sbb sudi singgah blog DeQdEq ni...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sebenarnya dia cuma nak perhatian.. bila kita asyik buat entri pasal dia lg la dia suka pastu link pula ke blog dia.. sbb tu akak x bapa minat isu dia. maybe skit2 je la amik tau

deqdeq said...

@ the lekat lekit story:

itula pasal...mgkn sbb tu la agaknya..nak ka perhatian...DeQdEq pun dah malas nak amik tau lg pasal ni...dia dah kata nak berubah...klu betul alhamdulillah...kalau tak berubah juga...biar je la...lagi di layan lagi menjadi2 plak nnt

PuanBee said...

haha sabar je lah..

deqdeq said...

@ puan bee:

budak gila glamour kot...itu yg suka sgt buat kontroversi...heheh

Nordin said...

sungguh murah nilai blog dia tu... kalau dikira guna widget 'how much your blog cost?' pun belum tentu mencapai $10.. huahahah


Blog saya|klik sini

deqdeq said...

@ Nordin:

ada ke widget tu...hehehe...rasanya dia gila glamour tu..cari publisiti murahan

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...