Saturday, 15 January 2011

Oppsss….Anda fikir kerja yang anda lakukan adalah yang paling TERUK di dunia? Nanti dulu….cuba tengok ni dulu…pasti anda akan berfikir semula

 

Hari Selasa lepas DeQdEq ada seminar di Tropicana…speaker jemputan adalah Gordon Hoo….memang best sangat seminar ni…cuma apa yang DeQdEq nak share ialah, kalau kita rasa kerja kita buat sekarang ni adalah kerja yang paling teruk di dunia…kita mungkin silap.

Topik ni antara yang dikupas dalam seminar tersebut.

Jom…kita cuba hayati gambar-gambar berikut

 

job 5

 

job 6

 

job 7 

 

job 3

 

job 4

 

job 2

 

Emmmm…macam mana? Apa yang anda terfikir bila tengok semua gambar ni…

9 comments:

Tasha said...

nasib baik belum bekerja... jadi, tak ada perasaan kerja yang tgh buat ni paling teruk. tapi. tak sia-sia juga dulu kene marah dgn parent sebab diorang suruh blajar betul2. skrg ni, harapan dat kerja yang baik

DeQdEq said...

@ tasha:

jadi belajar rajin-rajin...nanti senang nak dapat kerja yg best2...

gabanMorka said...

haha...i was one of them once..but janji halal, okey la

DeQdEq said...

@ gabanMorka:

yeke? mmg DeQdEq respect siapa yg bekerja mcm dalam gambar nih...mmg korang hebat...tak semua org boleh..

betul tu ...asalkan halal pekerjaan kita itu yg lebih utama

AtoKSemPoi said...

ingat kn keje skrg dah teruk dah,rupanya ade lagi yang lebih teruk,syukur2!!

EmanCloud said...

yang penting halal! follow ye!

DeQdEq said...

@ AtoKSempoi:

itu la, kdg2 kita rasa keje kita la yg plg teruk..tp ada lagi yg lebih teruk dari kita....mmg kita kena muhasabah diri dan bersyukur dgn apa yang ada skrg


@ EmanCloud:

betul tu...apa yg lebih utama kerja mesti yg halal...

hawiz said...

iishhhh........

DeQdEq said...

@ hawiz:

nape tu...hehehe

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...