Friday, 11 February 2011

BEN ASHAARI TANYA .. 1TUBE.MY

header ben

Pertamanya. DeQdEq nak komen pasal VBLOG BEN ASHAARI yang pertama, DeQdEq dah pun komen di 1tube petang tadi….alih2 abg ben buat segmen ni plak.

 

Jadi, DeQdEq akan komen perkara yang sama cuma lebih panjang…

Pada pendapat DeQdEq, DeQdEq lebih suka membaca hasil tulisan abang ben di blog dari menonton vblog ni.rasa cam bosan sikit tengok video ni...maaf abang ben. Mungkin sebab suara yang tak berapa jelas dan intonasi penyampaian abang ben kurang menarik walaupun isinya ada.

DeQdEq memang buka Vblog abang Ben ni sambil tengok Facebook, sebab macam tak menarik sangat nak tengok…tapi nak dengar apa yang Abang Ben cakap…

 

Bila di minit yang 3.48, bila dengar muzik, baru DeQdEq tengok balik…bila ditayangkan video abang ben dan yang lain tengah workout diiringi muzik,lebih menarik. Sebabnya, bila menonton video, kita mengharapkan sesuatu yang menarik untuk ditonton. Macam tonton video orang kahwin sekarang nih..hehehe..kan best2, dengan muzik pelbagai.

Jadi, mungkin untuk menambahbaik dan menjadikan VBlog abang Ben lebih menarik, mungkin Abang Ben boleh selitkan tulisan yang keluar sekali sekala untuk highlight kan isi-isi penting…beserta muzik menarik dan juga cara bercakap yang penuh intonasi dan lontaran vokal yang lebih jelas dan menarik

 

Bukan apa, dalam blog, abang ben boleh sampaikan dengan begitu menarik sekali, bahasa kiasan abang ben guna plak sangat menarik..memang deqdeq suka sangat baca tulisan abang ben.pasal vblog ni, mungkin sebab percubaan pertama kan..jadi banyak lagi boleh ditambah dan diperbaiki lepas ni...

Fuhhh…panjang lebar plak DeQdEq komen…apa2 pun ini cuma pendapat DeQdEq….mungkin baik dan mungkin juga tak baik….

 

Tentang www.1TUBE.MY pula, pada DeQdEq senang dan mudah untuk mendaftarkan diri. Tak tau sangat nak komen apa untuk 1TUBE nih…sebab deqdeq pun tak pandai sangat.

 

Jika diberi pilihan, memang DeQdEq teringin juga nak terlibat dalam pembikinan VBlog macam nih…sebab bila guna video, kita kena jadi lebih kreatif dan menarik.

 

 

8 comments:

Sunah Mohammad said...

oh, saya nak tiru yang ni, boleh ke? ehehe~

DeQdEq said...

@Sunah Mohammad

hahaha...ntah apa la yg best yg nak ditirunya sunah...

sunah mst lg baik dr akak

Adi Zhaf said...

melihat2 join segmen blogger2 yang laen =)

:: Ben Ashaari Tanya.. 1Tube.My ::

aLieF si Muncung ManiS said...

waaa..rajin nye awk ikut segmen abg ben..alief je mcm tak sempat nak sertai..sbb sibuk sgt..huuhu...

ENTRY BARU ALIEF-->suka hati korang la nak kutuk blog alief.alief tak kisah pun...alief nak repot kat ben ashaari dab bangku kosong..siap la korang..."

DeQdEq said...

@aLieF si Muncung ManiS

deqdeq pun tgh sibuk juga...tp curi2 juga buat entri ni sbb nak join segmen abg ben

DeQdEq said...

@Adi Zhaf

tima kasih singgah sini

logorithm said...

I LIKE your pendapat!

DeQdEq said...

@logorithm

terima kasih....:-)

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...