Saturday, 5 February 2011

Contest 5-5-5 oleh DeQdEq

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua.

Hari ini, bermula detik 12.00 am, 5 Februari 2011, DeQdEq ingin mengumumkan bermulalah Contest 5-5-5 yang telah DeQdEq war-warkan sebelum ni.

Contest 5-5-5 ini bakal berlangsung selama 55 hari, dan akan dinilai oleh 5 orang juri untuk mencari 5 orang pemenang.

 

contest 555

 





provided by flash-gear.com





SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:

1- Letakkan banner contest di atas sebagai pengenalan dan linkkan ke entri ini.

2- Letakkan Tajuk Entri : Contest 5-5-5 oleh DeQdEq

3- Selesaikan puzzle di atas dan screen grab puzzle yang telah siap dicantum dan masukkan dalam entri anda.

4- Sila berikan pendapat anda tentang slogan “ CREATE, PROTECT & PRESERVE “ dengan entri yang paling menarik dan kreatif.

Anda PERLU membaca cara penilaian dan pemilihan pemenang terlebih dahulu sebelum mula menulis entri.

Takut nanti apa yang anda tulis tidak menepati kehendak dan objektif pertandingan

5- Akhir sekali, sila tag 5 orang kawan anda ( tidak wajib, anda boleh tag 1,2,3,4 atau lebih lagi kalau nak, sejauh mana anda ingin berkongsi ilmu kewangan)

 

INI PENTING:

Untuk melihat cara penilaian dan pemilihan pemenang sila RUJUK SINI

Untuk melihat HADIAH yang ditawarkan. TENGOK SINI

 

 

SILA AMBIL PERHATIAN:

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 Mac 2011 ( 11.59 pm)

Penilaian dan pemilihan pemenang akan mengambil masa sebab DeQdEq perlu berbincang dengan 4 juri yang lain. Selain tu, tuntutan kerja akan menyebabkan masa untuk menilai akan berkurangan.

Jadi, DeQdEq putuskan pengumuman pemenang akan dibuat pada 5-5-2011

70 comments:

^_^ nuerul ^_^ said...

menarik sgt contest ni..nurul boley join kn?huhu

DeQdEq said...

@^_^ nuerul ^_^

boleh...mmg terbuka utk semua...

Sunah Mohammad said...

wah..da start ye kak...:)

Terima Kasih Kak Deqdeq~

DeQdEq said...

@Sunah Mohammad

a'ah..contest mula hari ni...
sunah leh la promo juga...heheheh

Tasha said...

puzzle dah lama siapkan. tapi ak bercerita ttng CREATE, PROTECT & PRESERVE tu yang apayah tu sebab nak dapatkn hadiah RM555. hahaha...
seruis tamak haloba.
I nak tempat pertama sampai tempat ke-5.

LOL...
on my way to finish it.

DeQdEq said...

@Tasha

tasha pasti boleh...ada 1 point pun ckp...lps tu cuba sampaikan dgn cara yg kreatif...

mcm kisah tasha n apis bergilir belanja wkt dating tu sbnrnya psl kewangan apa....

syi..:) said...

menarik contest ni...sy join k..i'll do my best:)

DeQdEq said...

@syi..:)

ok syi...terima kasih...syi mst boleh punya...good luck ye...

[ibuLUNAZAHRA] said...

sangat mnarik.
puzzle da siap, tinggal takde idea nak soklan itu aje.

Nak Join Contest itu!

Hidayati said...

Hihihi..hajat hati nak join. Puzzle dah siap tapi tak reti nak screen grab. Macam mana nak buat tu? Binggungnye akak ni tau.

DeQdEq said...

@[ibuLUNAZAHRA]

byk masa lagi...boleh fikir idea apa nk tulis

DeQdEq said...

@Hidayati

akak..nnt deqdeq cuba share mcm mana nak screen grab ye...

Just Mie said...

Menarik nie...

Tips membuat pages pada blog

Diba said...

alahai..tak tau nak buat screen grab jgak.huhu

DeQdEq said...

@Just Mie

join la yer...meriahkan contest ni

DeQdEq said...

@Diba

xtau juga ke dear...klu sempat akak buat tutorial psl ni yer

Cma Shiema said...

on my way~~
nak kerah pale otak utk slogan tu..heh heh..

Sunah Mohammad said...

akak~ nah~~ http://www.sunahsukasakura.com/2011/02/contest-5-5-5-oleh-deqdeq.html

saya join bole??? haha~

Diba said...

da tau cara nk grab screen, tp nk save xbley plak. puzzle ilang lak mse sve tu.huhu

Ujang9897 said...

otw buat...di taq oleh sunah..hehe

DeQdEq said...

@Cma Shiema

ok cma...ambil masa dulu....pastikan menarik tau

DeQdEq said...

@Sunah Mohammad

hheheh..terima kasih sunah...sudi buat entri contoh ni

DeQdEq said...

@Diba

mcm mana diba grab screen?nape x leh nk save plak ye

DeQdEq said...

@Ujang9897

ujang....deqdeq x sabar nk tunggu hasil tulisan ujang...mst menarik...tp pastikan tak terkeluar tajuk dan objektif ye...

Diba said...

ble klik sve, puzzle ilang. dpt sve pic wane putih je..xpela.nant diba try lgi

DeQdEq said...

@Diba

ok cuba lagi yer...

syi..:) said...

salam deq2..sorry bru prasan komen deq2..ni link syi ok http://syislovejournal.blogspot.com/2011/02/contest-5-5-5-oleh-deqdeq.html kalau deq2 nak syi tuka entri yg syi da buat, syi ok je. tp skrg agak bz..syi taknak bg yg cincai2 je..

far_east said...

nak join nak join...tunggu kite yerr

DeQdEq said...

@far_east

silakan join...deqdeq tunggu penyertaan far_east ye

yangbaik said...

wah... macam menarik jer... yang penting dan yang aye suka tarikh anounce pemenang tu... tehehehe...

Mainur Hasnah said...

baru nak join.. dah buat puzzle tapi tak leh nak screen grab.. copy paste pic pun tak leh.. tak de nasib

DeQdEq said...

@yangbaik

jgn lupa join yer....deqdeq tunggu

DeQdEq said...

@Mainur Hasnah

ala dear...xkan sbb x leh nk screen grab x nak join contest ni...mana tau ada rezeki leh jadi pemenang utama...

cuba la lagi screen grab gambar puzzle tu ye

Mainur Hasnah said...

tu la nak kena google la buat screen grab ni.. huhu..
thanks ye anjur kan contest ni

DeQdEq said...

@Mainur Hasnah

ok...deqdeq tunggu entri mainur yer...

Adyshariz said...

salam perkenalan deqdeq,

akak join contest anjuran juga ya

http://ady-shariz.blogspot.com/2011/02/contest-5-5-5-oleh-deqdeq.html

terbuka skit minda bila join contest ni..hehe

kalau ada problem, inform k

TQ

Mainur Hasnah said...

thanks gegar.. entah bila klik kat pic tu takde pe.. print screen pun tak boleh.. saya tak pandai bab-bab ni.. takpe lah.. saya kan cuba juga nanti :)

DeQdEq said...

@Adyshariz

terima kasih kak...
akak peserta pertama yg menepati syarat dan kehendak pertandingan..

semoga berjaya

DeQdEq said...

@Mainur Hasnah

xper cuba lagi yer...

Adyshariz said...

owwhh peserta pertama ke? hehe..harap member yg akak tag join contest ni

Tasha said...

ini bukan percubaan pertama, dah percubaan ke-2 dah.

adakah kali ni memenuhi syarat??

http://natasha1987.blogspot.com/2011/02/contest-5-5-5-oleh-deqdeq_12.html

puan nina said...

sy join

http://ninagacontest.blogspot.com/2011/02/contest-5-5-5-oleh-deqdeq.html

Tasha said...

yahoo..... happy~
yang penting I dah cuba

DeQdEq said...

@Adyshariz

akak kira pertama yg menepati kehendak dan objektif contest..

sblm ni dh ada 2 penyertaan...tp keluar tajuk plak..heheh

DeQdEq said...

@Tasha

yup..dan kali dah ta keluar tajuk...

good luck dear

DeQdEq said...

@puan nina

terima kasih dear....semoga berjaya

DeQdEq said...

@Tasha

betul tu...mmg tasha punya semangat yg tinggi

Diba said...

salam akak..da siap entry ni:

hope ada peluang...
http://tintaberkata.blogspot.com/2011/02/contest-5-5-5-oleh-deqdeq.html

DeQdEq said...

@Diba

terima kasih ats penyertaan diba...semoga berjaya ye

Myvitrd said...

tengah mencari idea sambil jadikan peserta sebelum ni sebagai rujukan.. sabar ye deqdeq.. insyaallah akan join tak lama lagi

DeQdEq said...

@Myvitrd

deqdeq tunggu....penulisan en myvitrd semestinya mantap...

x sabar deqdeq nk tgk hasilnya

Myvitrd said...

@deqdeq : maaf kalau entri ni lari dari topik ye.. tapi mungkin ada mesej yg nak disampaikan dalam tu.. hehehe

http://www.myvitrd.com/2011/02/contest-5-5-5-oleh-deqdeq-gara-gara.html

far_east said...

huhuhu deq deq....awat chek xleh dpt puzle tue..xleh display page lgsg

DeQdEq said...

@Myvitrd

pertamanya, terima kasih sbb sudi join contest 5-5-5 ni...

dari segi isi dan mesej memang menepati kehendak contest...jadi deqdeq ucapkan semoga berjaya ye myvitrd

DeQdEq said...

@far_east

alamak, kenapa ye...far_east dah cuba bawa cursor ke tempat loading blum?

Miss Ran said...

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/02/contest-555-oleh-deq-deq.html

da wat due x puzzle itu xjdi
lps tu sy printscreen je gambar tuh

harap dterime

Myvitrd said...

@deqdeq : sama-sama.. saja berkongsi info..

pasal kes @far_east tu. rasanya dalam pc dia takda flash kot tu yg tak leh loading.. saya dah suruh dia install flash dulu

DeQdEq said...

@Miss Ran

terima kasih di atas penyertaan miss ran...semoga berjaya

DeQdEq said...

@Myvitrd

oooo...ok, terima kasih sbb tlg far_east

Cma Shiema said...

deqdeq..cma join...

sila chek oke or x..

http://shiemacma.blogspot.com/2011/02/contest-5-5-5-deqdeq.html

DeQdEq said...

@Cma Shiema

akhirnya...cma dah join...terima kasih cma...

Nadhirah Ahmad said...

akak, dah ramai ke join??

Nadhirah Ahmad said...

Salam

Ini post saya untuk contest ini.

http://nadhirah1989.blogspot.com/2011/03/contest-5-5-5-oleh-deqdeq.html

Harap2 murah rezeki. terima kasih bg peluang join :-)

Mama Zharfan said...

salam deqdeq :)
me dh siapkan my entry

nanti 31 mac me publish + dtg submit my link yer :)

Adyshariz said...

deqdeq..akak nak buat alteration kat entri boleh ker?

Nadhirah Ahmad said...

Just finished editing:

http://nadhirah1989.blogspot.com/2011/03/contest-5-5-5-oleh-deqdeq.html

tq 4 organising this contest

Mama Zharfan said...

ok, ni my entry :)
moga2 memenuhi syarat

http://suzie284contest.blogspot.com/2011/03/contest-5-5-5-oleh-deqdeq.html

Norhafiza said...

dah 3x kakNo try dik tp selalu je puzzle ilang waaaaaa...silap kat mn entah..ruang dia mcm tak cukup atas kakNo silap buat huhuhuhu...

Norhafiza said...

ok deq kakNo br dapat buat tp kene kua amik anak tadika jap..nnt kakNo create entri lak ye..harap2 sempat la hr ni ye dik...

Norhafiza said...

waaaaaa...ok deq..kakNo angkat bendera putih..sebab tang nak create tu poning daaaa..tak sempat la..hehe..kakNo doakan je la kepada semua semoga berjaya...

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...