Wednesday, 2 February 2011

Hati-hati | Spesis babi baru…berbulu macam biri-biri

 

DeQdEq baru terima email tadi…email ni berkenaan spesis baru babi. Tapi tak ada pula sumber rujukan yang disertakan.

Jadi, DeQdEq terpanggil untuk share pasal ni supaya kita sebagai umat Islam lebih peka dan berhati-hati supaya tak terbeli produk dari bulu babi.

Sekarang ni pun kita selalu dengar pasal produk dari kulit babi. Cara nak kenal pasti kulit babi nih, ada 3 titik…

 

Tapi kalau dah ada spesis babi yang baru macam ni tak mustahil akan lahir berbagai-bagai lagi produk. Takut-takut kita terbeli plak sebab kelihatan bulunya seperti bulu biri-biri.

Berikut adalah petikan dan gambar dari email yang DeQdEq terima. Moga kita berhati-hati dan kalau boleh sebarkan maklumat ni kepada saudara kita yang lain.

 

Keliru nih..  kalau ada produk bulu babi gini, macamana nak tahu? JAKIM kena keluarkan garis panduan cepat.
Babi Mangalitsa yang aslinya berasal dari Austria dan Hungaria



babi 


babi 2 

 

babi 3 

babi 4




MASYAALLAH...!!!!! MAKIN MENJADI2 ORG YAHUDI HENDAK MENGHANCURKAN UMAT ISLAM.SUDAH MASANYA KITA MEMPERTAHANKAN MARUAH UMAT ISLAM,TAK GUNA HANYA BERHARAP PD PIHAK BERKUASA SAJA.!!!! MARI SEMUA UMAT ISLAM KITA SAMA2 MEMPERTAHANKAN MARUAH & KESUCIAN AGAMA ISLAM.ALLAHHUAKBAR...ALLAHHUAKBAR.....!!!!

 

JAKIM, mainkan peranan.. Jangan tunggu hasil produk haiwan ini sampai ke dalam rumah umat Islam di Malaysia. Lebih teruk lagi kalau hasil bulu haiwan ini dibuat sejadah hamparan masjid, kopiah, permaidani dan produk untuk kegunaan muslim. Ingatlah, agenda kafir untuk mempersendakan kesucian agama Islam takkan berhenti selagi kita tidak menuruti jalan mereka. Umat islam, berhati-hati..

 

 

25 comments:

Awangku Johan said...

salam.. saya nak minta kebenaran share entry ni blh ker??

DeQdEq said...

@Awangku Johan

silakan Awangku Johan....mmg DeQdEq share utk kita semua sebarkan...

ada mokhtar said...

ishh, buruk betul....

DeQdEq said...

@ada mokhtar

hhehehe..tu la pasal...yg gambar last tu plg buruk kan

Azman Roslan said...

kat malaysia dah ada ke? hahah

Awangku Johan said...

oooo thanks ya..

kyo_9 said...

pergh.. first time tgk babi ada bulu.. err, apa kene mengena yahudi dengan babi nih ek??

DeQdEq said...

@Azman Roslan

tak tahu la tu dh ada ke blum kt malaysia ni...rasanya tak sampai lagi kot...heheheh

DeQdEq said...

@Awangku Johan

my pleasure...sharing is caring

DeQdEq said...

@kyo_9

deqdeq nak komen pun tak pandai...apa yg deqdeq share ni mmg apa yg deqdeq dpt dr email.

cumanya, apa yg kita tahu, yahudi mmg sentiasa mencari agenda dari sekecil-kecil perkara utk merosakkan umat Islam

kak ina kl (1) said...

ishhh takut gak ni..muka babi tu pun semacam ajer..


akak pun suka join contest..tak memang pun tak per..jomlah join contest akak pulak

mie said...

uihh!!
baru tau..ehehee

Rie said...

nasib baik muncung tu xdiubah
kalo x, xkenal la itu babi
bahaya2..

brani mkn sayur je la kalau jd camtu :(

DeQdEq said...

@kak ina kl (1)

kak ina...x sangka kak ina sudi singgah blog deqdeq...tima kasih kak ina...

nnt deqdeq cuba join contest kak ina ye

DeQdEq said...

@mie

hehheeh...hati2 tau lepas ni...dh la mie tu byk travel ke negara org...

DeQdEq said...

@Rie

hahahah...muncung tetap muncung...itu trademark babi...hehhehe

Tasha said...

patut la mlm tadi sha asik mimpi babi jer...rupanya terlepas baca entry deqdeq yang ni rupanya

DeQdEq said...

@Tasha

aiyak..tahu la tahun baru cina...apsal lak tasha sampai mimpi2 kan babi..hehehhe

Sunah Mohammad said...

ee...geli...huhuhu.

DeQdEq said...

@Sunah Mohammad

hahhaa...memang geli klu psl babi

tinta emas said...

Minta dijauhkan dari memakan haiwan spesis ni...

DeQdEq said...

@tinta emas

betul tu....kena lebih berhati2

cik zaza said...

rasenye depa letak genetik biri2 ke babi ni kot..

admin said...

bapak babi + ibu bebiri = babiri?

nabilah shukri ~~V said...

mohon share ye.. thanks ;)

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...