Tuesday, 1 February 2011

Lagi 30 mencecah 555…Apa yang akan berlaku?

 

Ada apa dengan 30 nih….apa plak yang 555….

follower

Sebenarnya bukan la apa-apa pun…cumanya follower DeQdEq lagi 30 orang akan mencecah ke angka 555. Mungkin pada sesetengah blogger tak kisah dengan bilangan follower.

 

Sebabnya follower tak semestinya akan singgah hari-hari ke blog kita untuk baca apa yang kita tulis. Sebab tu sesetengah blogger lebih pentingkan trafik dan juga ranking. Jadi, untuk memastikan trafik ke blog kencang dan juga ranking blog berada di kedudukan yang baik, kita perlu titik beratkan pada penulisan dan entri.

Ini kerana, jika entri yang ditulis menarik dan mempunyai isi yang sangat bagus, pengunjung pasti akan ramai ke blog kita seterusnya menyumbang kepada trafik ke blog kita.

Selain tu, untuk mendapatkan trafik yang kencang, boleh juga bermain dengan SEO….nak tengok buktinya boleh ke blog FAIZAL FREDLY

 

Ok la…kalau nak bercakap pasal tips tingkatkan trafik nih, DeQdEq pun tak pandai lagi…banyak lagi nak kena belajar. Tapi, banyak blog yang kongsikan tips ni. Jadi, korang rajin-rajin la mencari.

Ada juga blogger yang nak anjurkan kelas blogging, antara skop yang akan diajar adalah teknik tingkatkan trafik. Kalau korang berminat nak belajar boleh ke 2DAY BLOGGER.

 

Sekarang ni masuk ke tujuan utama entri ni di tulis…mukadimah dan pengenalan panjang betul kan…sekarang baru nak masuk isi….heheheh

DeQdEq bercadang untuk menganjurkan contest buat pertama kalinya, sempena follower blog DeQdEq akan mencecah ke angka 555. Harap-harap dapat la cecah yer…dan semoga akan lebih maju lagi dengan mencecah ke angka 5555 plak.

Dengan kehadiran pengunjung semua, follower DeQdEq…korang membuatkan blog DeQdEq darihari ke hari bertambah kukuh kedudukannya. Dan dengan kunjungan ikhlas korang semua ke blog DeQdEq, membuatkan DeQdEq ingin menjadi lebih serius dalam dunia blog ni.

 

DeQdEq sangat-sangat teruja bila ada yang sudi KLIK butang follow tu.pada DeQdEq itu merupakan satu penghargaan sebabnya, bila ada yg sudi jadi follower, maksudnya ada sesuatu di blog kita yang menarik dan menyebabkan diorang dengan ikhlas menekan butang follow tu.

DeQdEq memang tak pernah meminta untuk orang follow blog ni. Pada DeQdEq biarlah mereka yang follow blog ni kerana mereka suka dengan blog DeQdEq. Jadi, pada DeQdEq tak ada istilah I FOLLOW, U FOLLOW BACK.

Sebab DeQdEq, kalau suka blog tu, DeQdEq memang akan follow..walaupun memang tak sempatla nak singgah tiap-tiap hari. Tapi kalau entri korang muncul di dashboard DeQdEq, dan tajuknya menarik…memang pasti akan DeQdEq terjah.

 

TERIMA KASIH SEMUA….TERIMA KASIH KEPADA FOLLOWER, KEPADA SILENT READER, KEPADA PENGUNJUNG SETIA DAN SEMUANYA…SEBAB KORANGLA YANG MENYERIKAN BLOG INI.

NANTIKAN CONTEST 5-5-5.

 

 

30 comments:

Azman Roslan said...

tak sabar nak masuk contest tu..

DeQdEq said...

@Azman Roslan

wah.....tma kasih...tapi deqdeq sebenarnya ada tawaran yg lebih menarik utk azman dlm contest yg akan deqdeq buat nnt...

tp xtau la azman sudi ke tidak.

Faizal Fredley said...

erkkk....SEO?? hhaaha..tq sebb bagi backlink tu...hehe..sebnarnya trafik FF x la mantap pun..

DeQdEq said...

@Faizal Fredley

sebab FF pun tgh meningkat sebab tu deqdeq amik contoh FF...sesuai la bagi newbie nk jadikan contoh kan...

sama-sama kita usaha dan kongsi...hehhe

syafiqsulaiman said...

tunggu jgk contest 555..
nak tanya sikit laa..
macam mane buat

' apa yang hangat di pasaran tu'

bleh bergerak2..

Myvitrd said...

wah tak sabar nak tunggu contest pertama ni.. cepat2 keluarkan contest tu.. hik2

Kepala Manchiss said...

terimakaseh Deqdeq...kau sangat jujur..

puanbee said...

betui betui betui !

sissyira said...

salam malam rabu =)


tahniah ye kak....harap-harap tercapailah impian akak tu, blog akak hebat tau...

Cik Safiey said...

Nice blog kak diyana....=)

Eyqasara said...

follow u sb nak join contest.. nmpak cam menarik... ;) hihihi...

princeduyong said...

betul tu deqdeq...sangat setuju...;)

ketawariang said...

bestnye deqdeq... camne deqdeq nak dpt follower camtu punya ramai.... ketawariang pny xsmpi 20 orang pun...

saiffah.blogspot.com

DeQdEq said...

@syafiqsulaiman

tima kasih syafiq...nnt jgn lupa join tau bila deqdeq buat contest nnt...

nk buat banner bergerak tu deqdeq dh buat tutorial...syafiq bleh tgk sini

http://diyanayaccob-deqdeq.blogspot.com/2010/12/deqdeq-macam-mana-nak-buat-banner.html

DeQdEq said...

@Myvitrd

tima kasih myvitrd...tp kan deqdeq sbnrnya ada tawaran lain utk myvitrd dlm contest yg bakal deqdeq buat nnt...

DeQdEq said...

@Kepala Manchiss

terima kasih sbb apa tu...

deqdeq pun nk ucap terima kasih juga sbb kepala manchiss sudi singgah blog deqdeq dan tinggalkan komen lagi

DeQdEq said...

@puanbee

tima kasih bee...heheheh

DeQdEq said...

@sissyira

terima kasih syira...mmg deqdeq harap agar impian ni akan tercapai insyaAllah...

terima kasih kpd syira juga sbb syira antara pengunjung blog yg setia ke blog deqdeq dan selalu tinggalkan komen

DeQdEq said...

@Cik Safiey

terima kasih safiey...dgn kehadiran safiey dan semua la yg menambahkan semangat deqdeq utk terus serius dlm blog ni

DeQdEq said...

@Eyqasara

terima kasih eyqasara....nnt jgn lupa join contest yer

DeQdEq said...

@princeduyong

terima kasih dear sbb setuju dgn apa tg deqdeq tulis...

terima kasih juga sbb sudi singgah blog deqdeq dan tinggalkan komen di sini

DeQdEq said...

@ketawariang

kalau kita ada impian dan ada gol, kita kena usaha....bila usaha pasti kita akan capai segala impian...

ketawariang pun boleh berjaya...deqdeq yakin...tp semuanya kena bermula dgn usaha

Cma Shiema said...

ramainye folower deqdeq..
tahniah..
contest 555??
bole join nnti..

DeQdEq said...

@Cma Shiema

terima kasih cma...dgn kehadiran cma dan yang lain...buatkan blog deqdeq ni lebih berseri tau...klu x ada pengunjung blog deqdeq tak akan meriah mcm sekarang...

nnt cma mst join tau contest yg deqdeq buat.

ketawariang said...

ok deqdeq... akan dituruti nasihat deqdeq tu... thanks!

DeQdEq said...

@ketawariang

eh...ada nasihat ke...hehehe...deqdeq x layak lg nk bg nasihat dear...

deqdeq cuma berkongsi pendapat

ketawariang said...

tu nasihat la tu.... :D

DeQdEq said...

@ketawariang

terima kasih dear sbb sudi terima sbg nasihat...

Khairil said...

tahniah la ada follower banyak tu... mai la ke blog saya dan follw..nanti saya follow balik?deal?

D. Nasri said...

kalau sudi join la GA ni http://filemtempatanterbaik.blogspot.com

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...