Saturday, 5 February 2011

UV tertinggi blog DeQdEq dan siapa TOP referrer untuk bulan Januari 2011

 

Sebenarnya nak share pasal UV tertinggi setakat ini yang DeQdEq pernah dapat dari 2-3 hari lepas lagi. Tapi, disebabkan sibuk dengan lan Contest 5-5-5 DeQdEq, terpaksa la letak tepi dulu cerita pasal UV nih.

Lagi pun bukannya tinggi sampai beribu-ribu lemon pun….Setakat berapa ratus je. Tapi cukup membanggakan DeQdEq sebab tak pernah DeQdEq dapat pengunjung seramai ini.

Lagi satu, apa yang boleh dibanggakan, kiranya trafik blog DeQdEq boleh dikatakan konsisten la kot…sebab purata sehari tu lebih kurang je.

 

nuff baru

Jumlah tertinggi pengunjung adalah pada pukul 1 dan 2 petang…mencapai 36 orang…terima kasih yer kepada semua yang sudi datang ke blog DeQdEq.

nuff 2

 

Ini DeQdEq screen grab pada pukul 11 malam rasanya….jadi untuk lihat berapa sebenarnya jumlah unique visitor untuk 1 Februari 2011, jom tengok gambar seterusnya

 

analytics

Inilah dia jumlah sebenar UV yang DeQdEq dapat pada 1 Februari lepas. Pertama kalinya, UV DeQdEq mencecah 300 sebenarnya. Sebelum ni purata antara 100-200 UV je.

 

DeQdEq : nape 4 Februari tu kosong yer? Rasanya semalam ada je pengunjung ke blog DeQdEq….sapa boleh tolong jawabkan?

 

Ok, sekarang nih jom kita tengok siapa TOP REFERRER untuk blog DeQdEq. Top referrer untuk blog DeQdEq ialah http://matahaw.blogspot.com .

Sebelum ni, memang DeQdEq ada baca di blog matahaw ni, testimonial mereka yang mendapat trafik tinggi dari blog matahaw. Jadi DeQdEq pun bertanya pada matahaw. Matahaw bagi banner untuk DeQdEq letak kat sidebar…

Hasilnya memang menakjubkan…DeQdEq mula letakkan banner matahaw tu sebenarnya baru je lagi, kalau tak silap DeQdEq dalam 25 Januari 2011. Saat DeQdEq amik gambar ni pada 1 Februari 2011, matahaw dah jadi TOP REFERRER. Belum sampai pun sebulan.

Nak tengok banner matahaw, boleh tengok kat sidebar blog DeQdEq ni….

 referring site

Selain matahaw, blog Papa Meow iaitu http://kucing2terbiar.blogspot.com/. Ini semuanya rezeki yang bermula hanya kerana kucing yang DeQdEq selamatkan dari lemas dalam Tasik Idaman iaitu LUCKY.

Selai tu, DeQdEq nak higlight juga apesal.com, memang berbaloi juga ping entri kat apesal.com nih….baru lagi mendaftar dengan apesal.com pada 27 Januari 2011, tapi dah menjadi antara TOP REFERRER blog DeQdEq.

 

post

Ini pula, DeQdEq nak kongsikan juga top post yang menjadi bacaan ramai pengunjung di blog DeQdEq. DeQdEq rasa gembira sangat sebabnya kebanyakannya adalah entri hasil tulisan DeQdEq sendiri.

Yang DeQdEq tandakan 1,2,3,4 dan 8 tu semuanya kisah mengenai LUCKY. Ramai pencinta kucing yang nak tau pasal LUCKY.

Yang dalam bulatan tu, entri yang DeQdEq ambil dari petikan Harian Metro dan DeQdEq ulas sikit.

 

22 comments:

c-tot said...

Hebat nye akak....kagum la...tahniah2!~=)

syafiqsulaiman said...

Wah..! bagus tu deqdeq..!
try la dtg blog saya..
crash lagi tak..

tikuzza said...

boleh tak ajar saya tips nak naikkan traffic.....anyway nice entri....dah follow,jgn lpe follow saya k...

http://anluvcolor.blogspot.com/2011/02/kecek-siam-p.html?showComment=1296904046911#c578543197421549902

Faizal Fredley said...

tinggi nyer uv dia...untuk 4 feb blog FF pun kosong..

tikuzza said...

boleh tak ajarkan saya tip tingkat traffic....sori ganggu

Masyarakat Masa Depan Boroi?

DeQdEq said...

@c-tot

ala dik...akak masih belajar lagi ni...trafik pun naik turun naik turun...

klu leh cecah 1000 tu kira ok la juga kan...heheheh..ni baru ratus2 je

DeQdEq said...

@syafiqsulaiman

terima kasih syafiq...syafiq antara penyumbang juga kan...

deqdeq dh cuba byk kali msk blog syafiq...guna google crash...mozilla pun sama juga...heran juga nape leh jadi mcm tu...nnt deqdeq cuba lagi

DeQdEq said...

@tikuzza

deqdeq pun masih belajar lagi sebenarnya...

deqdeq boleh share apa yg deqdeq tau...nnt deqdeq cuba buat 1 entri psl ni khas utk tikuzza ye...

apa2 pun terima kasih sgt sbb sudi singgah blog deqdeq ni

DeQdEq said...

@Faizal Fredley

ala FF ni...mana ada tinggi stakat ratus2 je pun...FF lagi la sampai ribu2 dh kan...

DeQdEq said...

@tikuzza

nanti deqdeq cuba share dgn tikuzza ye...

nazirulhazwan~ said...

yang kosong tu kenape??nuffnang rosak ke hape??
bagus deq, usaha lagi, pasni boleh lawan ben.hehe

meowwmania said...

tahniah yer DeqdEq..

sy tak penah kesah psal mende2 ni sbb tak tahu sbnrnya huhu...sgt buta sejarah

DeQdEq said...

@nazirulhazwan~

itu la pasal...deqdeq pn xtau nape dgn yg kosong tu...nuffnang pening agaknya...

nak lawan naz pun blm mampu...inikan plak nak lawan ben...ben tetap ben...tak ada siapa boleh menandingi ben..

kita semua kan ada cara kita tersendiri...x gitu naz?

DeQdEq said...

@meowwmania

deqdeq rasa seronok pasal trafik ni sbb tau yg ramai juga yg berkunjung ke blog deqdeq ni...

terima kasih utk meowmania juga

sissyira said...

salam

yang syira pun mcm tu jugak

sebab semalam memang servey down..


Jom Joint 1st contest syira --Contest 1 : Bila saya mati by sissyira

Sunah Mohammad said...

wah! saya ingat saya sorang je yang 0 kak~ rupanya semua orang ye..saya ada post jugak kat sini --> http://www.sunahsukasakura.com/2011/02/pening-sakura-buka-baju.html

DeQdEq said...

@sissyira

ye la syira....nuffnang mmg tgh pening tu..sbb tu kosong je...

DeQdEq said...

@Sunah Mohammad

a'ah...rasanya semua pun mcm tu sunah...sbb nuffnang tgh pening...heheheh

relevan said...

Satu perkembangan yang baik :)

DeQdEq said...

@relevan

terima kasih...

Tasha said...

sama la....4 feb I pun zero. apasal ek

DeQdEq said...

@Tasha

rasanya semua pun mengalami perkara yg sama....

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...