Saturday, 26 March 2011

Apa nak buat bila entri di blog makin berkurang? (Part I)

 

arkib

 

Cuba anda amati dan kaji imej yang DeQdEq kongsikan di atas….apa yang boleh kita simpulkan?

Apa yang DeQdEq nampak….entri yang DeQdEq hasilkan dari bulan Januari hinggalah ke bulan Mac ni makin menurun bilangannya….dari 75 ke 54….nasib Mac belum habis lagi….tapi kita dah pun menghampiri penghujung Mac dalam 3-4 hari lagi.

 

Jadi, dapatkah DeQdEq menandingi entri pada bulan Februari sekurang-kurangnya..kalau nak menyamai bulan Januari macam jauh je lagi 33 nak ke 75 tu.

DeQdEq tau…tak ada yang mustahil dan semuanya terletak pada diri sendiri sebenarnya…

 

Kalau tak percaya cuba tengok ni:

 

 imej sunah Imej dipinjam dari Sunah Sakura Dot Com

 

Macam mana? Tersembul tak biji mata bila tengok entri hasil dari seorang blogger ni? Kalau nak tau siapa dia, sila terjah SINI

 

Jadi, macam mana nak menghasilkan entri sebanyak itu? Apa kata kita sambung selepas iklan…tettttttttt

 

7 comments:

Tasha said...

bergantung juga.....kadang2 bnyk sngt entry sampai orang tak terbaca.

eiela said...

hmm,,sama la. tapi saya lg teruk dah sekarang, jarang update, kebizian melanda. macam takde masa je rasanya, nih pun curi-curi jap. tapi start arini pastikan jugaklah dalam seminggu akan ada update kat dalam blog.

Latest Entri :
Best Ke Blog Nih?

sop said...

Adalah penting meletak target. Sebaikknya boleh dipertingkat atau sekurang2 nya boleh kekal kan jumlah. Denahn cara tersebut, kita akan terus meninggkat. Tgk blogger berjaya, berapa entry sebulan?
Teruskan usaha yer

DeQdEq said...

@ tasha:

bila kerap update ni ada kelebihan mcm org akan selalu perasan blog kita dan akn singgah.

@ eiela:

itulah...mmg cabaran sgt nk jd blogger tegar ni...bila sibuk kerja, dh tak dpt nak fokus pd blog

@ sop:

terima kasih sop....mmg betul tu...kena ada target, baru lebih jelas matlamat kita....deqdeq akn usaha lagi

Lieynanilaz said...

tq la bagi tip...saya pun dah kering ideaa....

mie said...

tudia!!!
byk betul entri sunnah ye..
hehehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

selalu update kelebihannya.. visitor la. tp jgn sampai paksa diri kalau kita x mampu sebab benda tu buat kita stress.. bila stress maybe kita langsung tak boleh buat apa2. walaupun akak nampak kerap update tp ada time blur juga.. tp akak x kan paksa diri tulis entri jugak. akak amik masa.. membaca or cari bahan yg menarik. bila kita jumpa something menarik auto kita akan ada mood nak update
BILA STATUS AGAMA CIKGU SHIDA DI RAGUI.. APA DIA JAWAB??

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...