Wednesday, 23 March 2011

Manusia macam ni nak dikategorikan sebagai apa ye?

 

TAdi ternampak kat wall Facebook, ada kawan yang pencinta kucing kongsikan 1 link ni….link dari blog Kak Tedi….ataupun blog : http://myqza.blogspot.com/

 

Terasa sakit hati DeQdEq baca entri tersebut sebabnya, korang baca dan nilai la sendiri kata-kata dari seorang insan ni…..Berikut merupakan kata-kata orang tu pada salah seorang blogger pencinta kucing.

 

ASKUM, maaf klu sy gnggu, sy cuma nak bertanya dan menegur kamu.

1. knp menagih simpati org klu dh thu diri tak mampu, itukan kucing2 kurap, buang duit, buang tnga, lainlah kucing parsi cantik, lawa berbaloi klu membela.

2. sudah tu minta di wall cages PERCUMA. kamu ingat semua orang akan fikir positif?

3. membela anak2 kucing kurap, berpenyakit, untuk apa...mintak wang dari masayarakat luar? mintak simpati atau mahu glamour? ukur baju lah saudari.

4. kamu dan 2 tiga orang sahabat kamu lagi juga sama, membela haiwan terbiar konon diri itu tuhan atau malaikat, mahu dipandang tinggi dimata masyarakat? begitu?

5. cuba nasihat sahabat2 kamu, tak perlu berlakon baik di depan orang, mungkin hakikat disebaliknya kamu mungkin sama saja spt manusia lain.

salam

 

 

Jadi, setelah korang baca apa yang dia tulis ni…korang rasa macam mana? Nak tau cerita lanjut dan apa yang Kak Tedi huraikan…sila ke blog Kak Tedi.

 

Apa kata DeQdEq:

Pada DeQdEq..kalau tak suka tak perlu la nak mengata orang dan menghina perbuatan orang lain pula. Sekian.

9 comments:

fiza said...

Memang kurang ajar lah orang tu. Kalau tak suka pon, tak payah lah nak mengata sampai mcm tu.

Tasha said...

setuju degan deqdeq sngt2

faiz said...

org camni mmg takde perasaan..

DeQdEq said...

@ fiza:

itula...biarlah org nk buat apa pn...yg dia plak nk skt hati kenapa.bkn kacau hidup dia pun

@ Tasha:

terima ksh dear...:-)

@ faiz:

ntah la faiz....pelik org mcm ni

Myvitrd said...

orang tu mungkin takda perasan kot deqdeq.. kerana mulut badan binasa.. so hati2lah bila berkata2

Chika said...

Allah Maha Besar. sesungguhnya orang ini juga makhluk Allah yang telah dijadikan olehNya tanpa hati. shian dia kan? orang lain semua sempurna sifat, dia tak de hati. camane hidup ye?

DeQdEq said...

@ myvitrd:

ntah la kan...ckp ikt sedap dia je...klu dh x suka xyahla nak sibuk hal org lain


@ chika:

mmg kesian dgn org mcm ni...mgkn hati dia masih belum terbuka...jd dia fikir dia yg betul

Sunah Mohammad said...

hish..tak perlu la kot nak cakap macam tu..mereka lebih hina dari kucing kurap..

Nurun said...

ya betul. xsuke xpyh tgk.

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...