Monday, 14 March 2011

Sedapnya bau budak rumah menumis kat dapur

 

Aduh…cabarannya…memang bila nak menjaga pemakanan demi menurunkan berat badan ni, kita perlu kuat semangat. Kalau tak kuat semangat memang takkan berjaya la.

Macam sekarang ni, DeQdEq cuba untuk mengalih arah otak DeQdEq dari memproses bau sedap hasil dari budak rumah sedang menumis di dapur…jangan fikir, maka otak takkan memberi signal pada perut atau pun deria rasa kita…kalau tak mesti dah terliur kan  sebab terhidu bau masakan yang sedap.

 

 

Bila berbual dengan kawan sepejabat tadi, kawan DeQdEq kata dia tak kuat untuk ikut mana-mana program diet. Tambahan pula, dia ada suami yang suka makan…memang itu lah cabaran utama untuk dirinya.

Memang bila kita nak berubah, kita perlukan persekitaran yang membantu kita…nasib baik DeQdEq masih solo…tapi cabaran juga bila keluar jalan-jalan kan…tengok sana sini ada makanan yang sedap…memang kena kuat semangat.

Sebab tu lah, DeQdEq akan pastikan DeQdEq menghargai waktu makan tengah hari dengan sebaik-baiknya….

 

 

Berminat? boleh dapatkan cenderahati yang direka cipta oleh anda sendiri.

 

 

7 comments:

Miss Ran said...

deq2 jgn lupe minum air 5 liter..smoge berjaya..

nantikan hasil terbaik

DeQdEq said...

@Miss Ran

terima kasih miss ran...mmg tg mencuba minum sebanyak yang boleh ni...

ButikUmmi said...

semoga brjaya..
salam kenal..
lwt2 la blog sy yea..

CaHaYaHaTi said...

akak...akak try diet dzul tu ke? yg blog aku xnak gemuk tu.. saya dah try 4 kilo dlm seminggu turun

DeQdEq said...

@ButikUmmi

salam kenal...

DeQdEq said...

@CaHaYaHaTi

akak amik herbalife...

sasa asya said...

hai kite ade dtg sini n klik ur heartbeat..
balasan diminta..hehe
follow u juga
http://sasaasya.blogspot.com

Mesti baca...hanya yang terbaik

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...